Kloosterstraat 5, 9463PR EEXT

Woonopp.

225 m2

Perceelopp.

1.690 m2

Omschrijving

Mooi en kundig verbouwde woonboerderij gelegen aan een rustig straatje in het hart van het dorp met een prachtige grote tuin rondom op een perceel van 1690m². Eext ligt midden in het Nationaal Beek- en Esdorpen landschap Drentsche Aa. Het enige Nationale Park in Nederland waar ook gewoond en gewerkt wordt. De woonboerderij is vanaf 2011 in fases verbouwd tot een modern, ruim en sfeervol woonhuis. U vindt hier 225m² woonoppervlak en een schuur/garage van in totaal 40m² met een overdekte veranda. Op de begane grond treft u een slaapkamer en eigen badkamer, dus ook levensloopbestendig!

Indeling:
entree aan de zijkant bij de lange oprit, lichte hal en gang met strakke betonvloer, toilet met antieke wastafel, moderne meterkast, tweede techniekkast met o.a. groepenverdeling van de vloerverwarming en waterpomp.
In het voorhuis een werkkamer met spoeltafel, inloopkast/wasruimte met plaats voor wasmachine en droger. Verder in het voorhuis: de voormalige woonkamer nu in gebruik als tv-kamer/ tweede woonkamer maar kan ook uitstekend dienst doen als grote werkkamer of praktijkruimte.

Vanuit de gang/hal met dubbele stalen taatsdeuren met glas naar de living in het achterhuis: de voormalige deel/schuur met zicht op de prachtige oude gebinten en hoge kap. Open keuken met kookeiland, strak en in lichte kleurstelling uitgevoerd. In het dak zijn extra dakramen geplaatst voor prettige lichtinval. In de living voldoende plaats voor een grote eettafel en zithoek bij de houtkachel. Naast de living in het achterhuis een grote slaapkamer met aansluitend via de slaapkamer toegang naar de eigen badkamer -deze is buitengewoon royaal van opzet- met vrijstaand ligbad, inloopdouche, wastafel in tweede toilet.

Vanuit de living kunt u via een bijzondere massief houten trap naar de verdieping, een deel van de overloop is ingericht voor een knusse maar ook ruime werkplek met ingebouwde kasten en een L-vormig ingebouwd bureaublad. Via de overloop kunt u naar twee ruime slaapkamers onder de schuine kap met een tweede badkamer met inloopdouche, design waskom en derde toilet. Op de overloop vindt u nog een inloopkast met de cv-ketel, mechanische ventilatie box en de omvormer voor de zonnepanelen. Via een vlizotrap kunt u naar de bergzolder.


Bijzonderheden:
- bouwjaar 1935, totale verbouw/modernisering en renovatie vanaf 2011;
- circa 225m² woonoppervlak;
- perceel circa 1690m²;
- begane grond geheel voorzien van nieuwe geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming;
- 14 zonnepanelen;
- ondergronds waterreservoir (6000 liter tank) voor de opvang van regenwater en voor gebruik in huis voor de wasmachine en de drie toiletten en tuinberegening;
- ruimte aanwezig voor een sauna achter de tweede badkamer op de verdieping;
- heerlijke grote tuin met mooie grote bomen, een moestuin, groot gazon, fruitbomen en diverse plekken om te zitten!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie