Koeweg 11-13, 9483TS ZEEGSE

Woonopp.

175 m2

Perceelopp.

81.290 m2

Omschrijving

Uniek gelegen in het bekroonde Nationaal Park Drentsche Aa een eigen bosperceel van maar liefst 8 hectare met daarop twee huizen en een theehuisje!

De plek is volstrekt uniek, verscholen in het bos met volop rust en privacy. De twee huizen zijn voor permanente bewoning, het grote huis is een Landhuis puur sang. Statig gelegen op een fraaie open plek in het bos en door de jaren heen vergroot in een stijl die aansluit bij de omgeving. Het tweede huis geeft meer een permanent vakantie gevoel en is kleiner van formaat. De beide huizen zijn in basis goed onderhouden maar bieden zeker ruimte voor eigen inbreng qua modernisering.

Wandelend door het bos komen we langs een grote open plek, theehuisje, vijver, ontwortelde bomen en een T – splitsing die maakt of je gaat naar het landhuis of het boshuis. Het bos biedt een zeer gevarieerd aanbod van bomen (Naald- eik- beuk- berk) en bodembedekkers. Wat ook prettig is, is dat het gehele bos is omheind, hierdoor is de privacy optimaal!

Het gezellige dorp Zeegse is befaamd om haar 5 sterren landschap met bossen, heide en zandverstuivingen. Het dorp heeft meerdere horecagelegenheden en de Drentsche Aa kronkelt zich hier door het landschap en de omgeving nodigt uit tot wandelen, zwemmen, fietsen of heerlijk luieren! Vanuit Zeegse rijd u binnen 5 minuten op de A28 waardoor Groningen en Assen zeer eenvoudig bereikbaar zijn.

LET OP; DE KENMERKEN OP FUNDA ZIJN VAN DE KOEWEG 11, DE MOGELIJKHEID OM OOK KOEWEG 13 IN EEN VERMELDING TE DOEN IS NIET MOGELIJK, ZIE VERDER DE ONDERSTAANDE TEKST.

Koeweg 11 (landhuis)
woonoppervlak 175 m2
Inhoud 750 m3
Gebouwgebonden buitenruimte 3 m2
Externe bergruimte 40 m2

Entree – hal met garderobe, trapopgang en trapkast. De woonkamer (35 m2) is charmant met uiteraard een haard waarin hout uit eigen bos kan worden gestookt. De woonkamer heeft een zithoek, eetkamer gedeelte met fraaie kastenwand en een tuin – serrekamer waarbij het bos als het ware binnenkomt, zeker als de schuifpui open staat!

Naast het woongedeelte is nog een werk – slaapkamer van 17 m2. De dichte keuken is eenvoudig maar biedt in basis al het noodzakelijke. Aansluitend is de achteringang – bijkeuken met toilet en separate badkamer met ligbad, toilet, bidet en dubbele wastafel.

Verdieping I:
Overloop met riante kastenwand – berging. De verdieping biedt ruimte aan 3 slaapkamers van 21, 13 en 11 m2 waarvan de grootste slaapkamer over een loggia beschikt. Daarnaast is nog een zolder – berging aanwezig. Ook de verdieping beschikt over een eigen badkamer, voorzien van toilet, douche en wastafel.

Verdieping II:
Middels losse trap te bereiken vliering.

Bijgebouwen:
Het landhuis heeft bij binnenkomst door de poort direct een houten garage, verder zijn er nog een tweetal houten schuren en houtstekken met op jaartal gesorteerd hout!


Koeweg 13 (boshuis)
woonoppervlak 119 m2
Inhoud 360 m3
Inpandige bergruimte 8 m2
Externe bergruimte 15 m2

Entree – hal met trapopgang en meterkast. De woonkamer (32 m2) met haard en deur naar het deels overdekte terras. Dichte en compacte keuken van 6 m2, dit huis beschikt daarnaast over een kelder.

Ook het boshuis is levensloop bestendig met een slaapkamer van 16 m2 en een badkamer met ligbad/douche, wastafel en separaat toilet op de begane grond.

Verdieping:
Overloop met aansluitend twee slaapkamers van 16 en 12 m2. Op deze verdieping zijn veel vaste kasten.

Bijgebouw:
Naast het huis is een vrijstaande houten garage – berging.

De plek laat je fantasie op hol slaan en de voormalige eigenaar heeft bij leven in al zijn wijsheid besloten dat het in zijn geheel moet worden verkocht omdat hij het unieke karakter van het geheel in stand wilde houden. Het hoort gewoon bij elkaar! Dat neemt niet weg dat het prima voor generatie wonen kan worden gebruikt of wonen – werken – atelier – guesthouse of…….?

Wij ontmoeten u graag in Zeegse!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie