Kraneweg 76-5, 9718JV GRONINGEN

Woonopp.

224 m2

Perceelopp.

206 m2

Omschrijving

ENERGIEZUINIG, MODERN WOONHUIS!

Een voortreffelijk onderhouden en instapklaar stadsherenhuis, op een schitterende locatie nabij het bruisende stadshart van Groningen.
Het sfeervolle herenhuis biedt volop woonmogelijkheden. U kunt riant wonen en ook wonen met werken is uitstekend te combineren. Het huis vormt onderdeel van een exclusief kleinschalig project dat in 2001 is gerealiseerd.

Extra bijzonder is dat dit herenhuis is voorzien van een mooi centraal gelegen trappenhuis en daarbij eveneens is voorzien van een fraai in het ontwerp passende personenlift. Hierdoor blijven alle verdiepingen eenvoudig bereikbaar.
Vanaf de Kraneweg valt direct de markante vormgeving op. Een met gekleurd glas opgebouwde voorgevel, die voor de grote raampartijen hangt, geeft een fascinerende kleurenpracht aan het moderne, lichte huis.

Bij het moderne herenhuis behoort een royale garage die via het afgeslotenachtergelegen terrein eenvoudig te bereiken is. De tuin is mooi aangelegd en wordt met zorg onderhouden. Vanaf het dakterras (zuid) kijkt u prachtig weg over uw eigen tuin en de geliefde stad Groningen.

Het afwerkingsniveau van het huis is hoog. Recent is het huis aan de binnenzijde geheel professioneel geschilderd. De architectuur is opvallend en de ligging is zeer plezierig.
Het Noorderplantsoen, de binnenstad, maar ook de uitvalswegen zijn snel en eenvoudig te bereiken. De Schildersbuurt is markant en zeer geliefd om in te wonen.

Indeling:
Via de voortuin, vier meter diep, betreedt u de ruime vestibule door dubbele voordeuren. Op de begane grond vindt u nog enkele keren bijna plafondhoge dubbele deuren. Ze benadrukken de riante maatvoering van het huis en bieden u de mogelijkheid ruimtes aan de voor- en achterkant visueel met elkaar te verbinden en het buitenlicht door het hele huis te laten stromen. Vanuit de vestibule betreedt u een hal met een toilet, een bijkeuken, de trap naar de eerste verdieping en de entree naar de woonkamer. Eveneens is hier de moderne en transparante personenlift gesitueerd. De zeer royale woonkamer is met een vide en een trap ruimtelijk verbonden met de eetkamer op de eerste verdieping. Vanuit beide kamers geeft de volledig in glas uitgevoerde achtergevel u overvloedig licht en gunt u een majestueuze kijk op uw tuin.

Op de eerste verdieping vindt u een washok en een luxe moderne Bulthaup keuken voorzien is van diverse inbouwapparatuur. De keuken staat in verbinding met stijlvolle eetkamer, waarbij je van bovenaf door de grote ramen de verbinding met buiten ervaart.

Tweede en derde verdieping: De tweede en derde verdieping zijn qua indeling bijna identiek. Op beide verdiepingen treft u een grote slaapkamer op het zuiden en een slaapkamer met gekleurd glas aan de voorkant. Op de tweede verdieping een toilet, een badkamer met wastafel, een ligbad en een doucheruimte. Op de derde verdieping nog een toilet en een badkamer voorzien van een inloopdouche en 2 wastafels. Op beide verdiepingen worden de kamers ontsloten door in de wand schuivende deuren. Op de tweede verdieping is een dakterras op het zuiden dat toegankelijk is vanuit de grote slaapkamer. Een grote dakkapel zorgt voor veel licht in de vide langs de overlopen en trappen.

Dit huis is de moeite waard om van binnen te komen ervaren!

Bijzonderheden:
- Instapklaar en in uitstekende staat;
- 12 Zonnepanelen en goede isolatie zorgen voor lage woonkosten;
- Prachtig en uniek licht stadshuis naar ontwerp van architectenbureau Otonomo;
- Het huis is levensloop bestendig: geen drempels en rolstoel-brede deuren;
- Vanaf de voorzijde vrij uitzicht in tegenovergelegen straat;
- Recent professioneel geschilderd aan binnenzijde
- Trappenhuis en moderne lift (2016);
- Bijzondere lichtinval;
- Uiterst royaal en leefbaar;
- Grote garage en tuin;
- Goed onderhouden, stijlvol en charmant;
- Elektrische zonnescreens en zonneluifel.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie