Kraneweg 9, 9718JC GRONINGEN

Woonopp.

180 m2

Omschrijving

Monumentale en zeer royale benedenwoning op een mooie locatie gelegen aan de rand van de binnenstad in de geliefde Schilderswijk en op korte loopafstand van de binnenstad en het Noorderplantsoen. Deze benedenwoning is onderdeel van een vrijstaand pand met een markant en statig voorkomen: stijl - klasse - grandeur zijn kenmerkend voor dit huis. Veel originele kenmerken van de bouwperiode zoals fraaie paneeldeuren, prachtige stuc-plafonds e.d. zijn bewaard gebleven.

Indeling:
entree met prachtige en statige deur, vestibule, hal met garderobe, ruime en hoge woonkamer met serre aan de achterzijde, gemoderniseerde (2010) open keuken in verbinding met de achterkamer. De keuken in U-vormige opstelling is voorzien van diverse inbouwapparatuur. De open keuken, woonkamer + serre is in totaal meer dan 70m² (!) groot.
Via de keuken toegang tot een achtergelegen halletje, hier bevindt zich een deur naar de tuin, deur naar de kelder en nis met plaats voor de wasmachine en droger. Doorloop naar de slaapkamer op de begane grond (circa 12 m²) met eigen moderne badkamer (nieuw gerealiseerd in 2021 met wastafelmeubel, douche en vloerverwarming) . In het halletje ook het toilet en de trapopgang naar de kamers op de eerste en tweede verdieping in het achterhuis.

Via de trap naar de eerste verdieping met overloop en ruime slaapkamer (circa 17 m²) met openslaande deuren naar achtergelegen balkon en eigen badkamer met hoekbad (whirlpool), wastafelmeubel en tweede toilet.

Tweede verdieping: overloop, slaapkamer aan de achterzijde van circa 16 m² met open slaande deuren naar klein balkon. Nieuwe derde badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel en derde toilet. Inbouwkast met cv-ketel uit 2020.

Achter het huis een heerlijk grote tuin in L-vorm, fraai aangelegd met diverse zitjes en een houten tuinberging én achterom via -eigen- naastgelegen gang.

Bijzonderheden:
- bouwjaar circa 1910, Rijksmonument;
- woonoppervlak circa 180 m²;
- inhoud circa 650m³;
- grote, fraaie achtertuin met eigen naastgelegen gang;
- in 2010 is de keuken vervangen;
- drie(!) badkamers, bij elke slaapkamer een, waarvan twee nieuw in 2021 gerealiseerd;
- via de bijkeuken toegang naar de grote kelder van circa 10 m²;
- diverse ingebouwde bergkasten in het huis;
- voorzien van cv-installatie Remeha Avanta, bouwjaar 2020;
- begin 2022 wordt vrijwel alle glas (37 ruiten) vervangen door dubbelglas: zogenaamd 'monumentenglas' van Ruysdealglas;
- het schilderwerk buitenom wordt gemeenschappelijk met het bovenhuis 9a gedaan in 2022, offerte aanwezig.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie