Langestreek 70, 9166LE SCHIERMONNIKOOG

Woonopp.

207 m2

Perceelopp.

635 m2

Omschrijving

Pal in het dorp, aan de befaamde Langestreek, staat een wit huis dat opvalt door formaat en fraaie symmetrische voorgevel. De entree mooi in het midden, aan weerzijden twee raamkozijnen en het dak gesierd met drie charmante dakkappellen. Eenmaal binnen valt eveneens op dat het een riant huis betreft, daarover later meer. We hebben het hier overigens over een huis dat bestemd is voor permanente bewoning met in het huis een appartement/ studio dat sinds jaar en dag succesvol verhuurd wordt. Voorheen was in het pand een pension gevestigd en daarvoor een kapsalon.

Nummer 70 ligt bijna op de hoek van de Langestreek en de Badweg. Je krijgt hier als bewoner de gezelligheid van het dorpsleven mee. Tegelijkertijd grenst het huis aan de achterzijde - waar de woonkeuken zich bevindt - aan de luwte van de Langestreek Om de Noord. Achter het huis een plaatsje en in de zogenoemde overtuin - die doorloopt tot aan de Noorderstreek (!) - staat een rustieke schuur met fietsenstalling en overkapping, waar je tot diep in het najaar kunt genieten van de avondzon.

Voor de indeling van dit huis verwijzen we graag naar de bijgevoegde plattegronden voor een goede eerste indruk.

De woning is voorzien van isolatie. De vloer is deels geïsoleerd en in de keuken en onder de tegels voorzien van vloerverwarming. De gevels, het dak en alle buitengevels zijn in 2010 gerenoveerd en geïsoleerd.
Hoewel er in dit huis een gasaansluiting zit wordt er momenteel geen gas verbruikt. Er is een Oostenrijkse pelletkachel aanwezig die warm water levert aan een buffervat van 800 liter. Genoeg verwarming en warm water voor het hele pand. De woonkamer is daarbij voorzien van een houtkachel. De huidige eigenaars participeren in een collectief zonnedak op Schiermonnikoog waar zij 13 zonnepanelen hebben, deze zijn eventueel over te nemen door de koper van deze woning.

Studio De Salon.
Aan de voorzijde van dit huis is een twee-persoonsappartement gerealiseerd dat door toeristen veelvuldig wordt gehuurd. Het mooie plekje in het dorp en de gezellige sfeer van De Salon zorgt voor de goede verhuurbaarheid. De jaaromzet komt neer op zo'n €24.000,--. Aan de voorzijde is er ruimte om gebruik te maken van het terras en daarmee hebben huurders en eigenaars/bewoners ieder hun eigen ruimte. Wij informeren u bij een bezichtiging natuurlijk graag nader over de mogelijkheden.

Zoekt u ruimte en een sfeervolle, authentieke woonplek in het dorp? Neemt u dan contact met ons op voor het maken van een bezichtigingsafspraak ter plaatse.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie