Lemenweg 6, 9533TB DROUWEN

Woonopp.

150 m2

Perceelopp.

13.370 m2

Omschrijving

Op een unieke landelijke plek nabij de rand van het dorp Drouwen gelegen woonboerderij die is gelegen op een perceel van ruim 1,3 hectare! De omgeving staat garant voor optimaal “buiten” wonen waarbij natuurreservaat Drouwenerzand letterlijk om de hoek is gelegen. Hier kan heerlijk worden gewandeld in de bossen en op de heidevelden. Voor meer actief vertier is in de directe omgeving het “Boomkroonpad”, recreatiemeer Het Nije Hemelriek en attractiepark Drouwenerzand.

De Lemenweg is een prachtige straat in een glooiend landschap. Drouwen heeft een basisschool en overige voorzieningen zijn op amper 5 kilometer aanwezig in het uitstekend uitgeruste dorp Borger. Grotere plaatsen als Groningen, Assen en Emmen bevinden zich op nog geen 30 autominuten.

De woonboerderij is relatief jong qua bouwjaar (1979) en heeft de afgelopen jaren een stevige metamorfose gehad. Hierdoor is de woonboerderij instap klaar en zeker voor de liefhebber van paarden. In de inpandige schuur zijn drie paardenboxen (waarvan één als kraambox) en het weiland is prachtig met een zwarte doorsteek omheining afgezet om uw viervoeter te laten lopen. Ook is er op loopafstand een manage aanwezig en uiteraard biedt de omgeving uitstekende uitrij mogelijkheden.


Indeling begane grond:
Entree – hal met vide, modern toilet en trapopgang. De woonkamer is door de vele ramen heerlijk licht en biedt een fraai uitzicht over het eigen land en de overige landerijen. Vanuit hier maakt u ieder seizoen mee als een wisselend schilderij. De keuken is modern, voorzien van inbouwapparatuur en staat in directe verbinding met de woonkamer, tezamen 56 m2.

Vanuit de keuken is de bijkeuken c.q. achteringang te bereiken, hier zijn ook de aansluitingen voor het witgoed en is een berg – provisiekelder te bereiken.

Op de begane grond is vanuit de hal nog een werkkamer van 13 m2 bereikbaar. Deze kan ook prima als slaapkamer worden gebruikt zodat er levensloop bestendig kan worden gewoond.

De inpandige schuur is voorzien van 3 professionele stijlvolle paardenboxen met drinkvoorzieningen, elektrische roldeur en loopdeur. Hierbij kan nog worden opgemerkt dat het dak vanuit de binnenzijde aanvullend is geïsoleerd.

Verdieping I:
Overloop – vide met aansluitend 4 slaapkamers van 13, 8, 10 en 8 m2, moderne badkamer met inloopdouche, toilet en wastafelmeubel.

Verdieping II:
Middels vlizotrap bereikbare bergzolder. Ook vanuit de inpandige schuur is nog een bergruimte bereikbaar met daarin ook de cv – combi uit 2021.

Buiten:
Achter de woonboerderij is nog een vrijstaande garage – berging, indien gewenst kan deze worden vergroot. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid voor een garage/schuur van 150 m2. De tuin is volwassen qua aanplant en de grote kenmerkende bomen zijn op de voorzijde zijn goed onder handen genomen. Uiteraard zijn er verschillende terrassen zodat er heerlijk van de zon en het weidse – glooiende uitzicht kan worden genoten.

Kortom een mooie kans om instap klaar, landelijk te gaan wonen met de paarden of ander kleinvee bij huis!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie