Lutsborgsweg 30, 9752VW HAREN GN

Woonopp.

132 m2

Perceelopp.

615 m2

Omschrijving

Aan de zuidwestelijke rand van Haren ligt de Lutsborgsweg. Een prachtig deel van het dorp waar mensen vaak lang blijven wonen, zo ook in dit geval. Het was 1972 toen de huidige eigenaars dit halfvrijstaande huis kochten. Sindsdien wonen ze er met veel plezier en hebben ze er met veel zorg op gepast. Zelden zien we al die aanpassingen en verbeteringen ook zo netjes en nauwkeurig gedocumenteerd. Maar nu, na al die jaren is het tijd voor een nieuwe fase wat wonen betreft en mogen wij op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Deze zuidelijke helft van het dubbele woonhuis is charmant om te zien, compact qua formaat en het beschikt over een heerlijke diepe achtertuin die gemeten vanaf de achtergevel 35 meter diep is. Iets dat we bij nieuwbouwkavels maar zelden tegenkomen. Het huis ademt in alles die zo gewenste vooroorlogse sfeer en eenmaal binnen aangekomen wordt dat nog eens bevestigd. Glas-in-lood rondom de karakteristieke voordeur, de sfeerverhogende erker aan de voorzijde en de dubbele tuindeuren richting de tuin. Aan de achterzijde van het huis is het woongedeelte bovendien uitgebreid doordat de vroegere bijkeuken is verbouwd tot werkkamer.

De eerste etage is klassiek ingedeeld met drie slaapkamers en een badkamer (2002) die voorzien is van een douche, wc en dubbele wastafel. Nog een etage hoger vinden we de laatste slaapkamer, een bergkast en de cv-ruimte met daarin ook ruimte voor de wasdroger.

Het onderhoud is in de loop van de tijd netjes bijgehouden en zoals gezegd goed gedocumenteerd. Bij deze een greep uit hetgeen er de afgelopen vijfentwintig jaar gebeurd is.

- Eind jaren negentig werd de septictank buiten werking gesteld en werd de riolering tot aan de gemeentegrens vernieuwd. De huidige keuken werd in die periode geïnstalleerd en de dakbedekking van de uitbouw werd inclusief isolatie vervangen.
- Twintig jaren terug werd de badkamer vernieuwd en circa vijftien jaar geleden werd de dakbedekking van de dakkapellen vervangen en werd de erker voorzien van dubbel glas.
- In 2008 werd de dakbedekking van de garage vernieuwd en werd de kruipruimte onder de woonkamer en de hal voorzien van keramische korrels ter isolatie.
- In 2011 kwam er nieuwe zinken dakgoot en ook werd in deze periode een deel van de keukenapparatuur vernieuwd.
- In 2013 werd het pannendak gerenoveerd en een jaar later werd de schoorsteen voorzien van nieuwe voegen en geïmpregneerd.
- In 2015 werd aanvullend meer dubbel glas geplaatst en werd ook de tuin onder handen genomen.

Ook noemenswaardig is dat dit huis is voorzien van een alarmsysteem dat door de nieuwe eigenaars over te nemen is.

Een heerlijk huis met die befaamde jaren twintig stijl waar nog veel meer over te vertellen is. Komt u een kijkje nemen?

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie