Meerweg 3, 7875CE EXLOO

Woonopp.

288 m2

Perceelopp.

3.285 m2

Omschrijving

Op een schitterende, historische plek in het forensendorp Exloo, gelegen aan een oude kasseienweg op de heuvelachtige omgeving van de Hondsrug, bevindt zich dit onder architectuur gebouwd, rietgedekt landhuis, waarbij de opdracht aan de architect destijds was een huis te ontwerpen waarin het licht centraal staat. Een opdracht waarin de architect zonder meer is geslaagd, hetgeen u bij binnenkomst direct zult bemerken.

Niet voor niets heeft het gebied de status van UNESCO Global Geopark. De gemeente Borger-Odoorn, waarin Exloo is gelegen, heeft tevens het predicaat Cittaslow, hetgeen voor duurzaamheid staat.
Kortom een unieke woonlocatie.

Het huis zelf, met een royale, klassieke kapschuur met plaats voor twee auto’s en een ruime berging, is gelegen op een perceel van ruim 3200 m2, waarbij de tuin is voorzien van verschillende terrassen.
Bij het ontwerp ervaart u bij binnenkomst direct de optimale en prettige lichtinval in de verschillende leefruimtes. Daarbij oogt het landhuis aan de buitenzijde bescheiden qua formaat, maar eenmaal binnen ervaart u een zee aan functionele woonruimte en een hoog niveau qua afwerking en materiaalgebruik.

De omgeving biedt veel wandel- en fiets mogelijkheden en het toeristische dorp heeft vele voorzieningen zoals een basisscholen, winkels, hotels, een Top hippisch centrum met nationale en internationale wedstrijden, golfbaan (18-Holes), openlucht zwembad (geopend van maart tot oktober), tennisbanen en overige sportverenigingen. Middelbare scholen en een Hogeschool zijn in het nabijgelegen Emmen volop aanwezig. De universiteitsstad Groningen is uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken. Een zonder meer gunstige ligging ten opzichte van de steden Emmen (15 min), Assen (25 min) en Groningen (35 min).

Indeling begane grond:
Fraaie entree in het midden van het huis met hoge ramen, trapopgang, vide, toilet en garderobe. De living (58 m2) is gesitueerd op de tuinzijde en biedt door de hoge raamkozijnen een prachtig zicht op de diepe tuin. De living heeft een brede gashaard en middels suitedeuren is een werk – speel – bibliotheekkamer (16 m2) te bereiken.

De woonkeuken (27 m2) geeft direct toegang tot een heerlijk besloten terras op de zuidkant van het huis. De keuken is uitstekend geoutilleerd en aansluitend is een bijkeuken met toegang tot de provisiekelder.

Verdieping I:
Overloop vide met aansluitend 3 slaapkamers van 22, 16 en 16 m2. De Masterbedroom heeft een walkin closet en een eigen badkamer met dubbele wastafel, toilet, douche en jacuzzi. Vanaf de overloop is nog een tweede badkamer met douche, wastafel en toilet en ruimte voor eventueel een sauna.

Verdieping II:
Deze ruime verdieping is middels een vaste trap te bereiken en biedt indien gewenst de mogelijkheid voor twee extra (slaap-)kamers/kantoorruimte. Tekeningen hiervoor zijn al aanwezig.

Bijzonderheden:
- landhuis is optimaal geïsoleerd;
- begane grond en badkamers voorzien van vloerverwarming;
- zowel huis als tuin onder architectuur gebouwd en aangelegd;
- uitstekend onderhouden;
- CV-combi uit november 2022.

Kortom een uitzonderlijk huis op een bijzonder fraaie woonlocatie omringd door de prachtige natuur die Drenthe rijk is! Het Hondsrugdorp Exloo is een typisch Drents forensendorp met veel karakteristieke huizen. De omgeving staat garant voor excellent wonen met de prachtige Staatsbossen afgewisseld met heidevelden en vennetjes.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie