Middelhorsterweg 42, 9751TG HAREN GN

Woonopp.

238 m2

Perceelopp.

1.177 m2

Omschrijving

Ruim jaren ’30 familiehuis op een fraaie woonplek nabij centrum van Haren.

Dit buitengewoon riante Herenhuis heeft een woonoppervlak van 238 m2, beschikt over 4 ruime slaapkamers en is aanzienlijk uitgebouwd op de achterzijde. Het huis is uitstekend onderhouden en verduurzaamd! Het beschikt over een hybride - warmtepomp, goede isolatie, 17 zonnepanelen en heeft net geen label A gekregen.

De ligging is top, het centrum van Haren is op enkele fietsminuten gelegen en het station is nagenoeg “om de hoek”, dit geldt ook voor de uitvalswegen voor zowel de fiets als auto. De woonomgeving biedt een leuke mix aan bewoners en de laatste jaren hebben veel jonge gezinnen hun plekje hier gevonden.

Het huis is oorspronkelijk gebouwd in 1936 en gelegen op een ruim perceel (1177 m2), de tuin op de achterzijde is zowel breed als diep en biedt volop rust en privacy. Het huis is uitgebreid met een flinke aanbouw, waardoor extra woonruimte is ontstaan op zowel de begane grond als de verdieping. Hierdoor is een heerlijk ruime woonkamer met thuiswerk plek op de voorzijde, terwijl aan de achterzijde een woonkeuken is gecreëerd. De twee leefruimtes hebben beiden hun eigen dynamiek: de tuingerichte woonkeuken is een rustige plek om lekker weg te zakken in tweede zithoek met haard. De woonkamer op de voorzijde charmant vanwege de aanwezige erkers.

Indeling begane grond:
Ruime entree – hal met toilet, garderobe en trapopgang naar de verdieping. De woonkamer is L – vormig ( 46 m2) en geeft door de aanwezige erkers en de vele ramen een speels gevoel. Op de achterzijde is de zeer riante woonkeuken van 51 m2 met een moderne keuken voorzien van inbouwapparatuur en door de omvang is hier ook een tweede zithoek met houtkachel en een prachtig zicht op de achtertuin. Deze bereikt u middels openslaande deuren.

Achterhal – zijentree met praktische kastruimte. De provisiekelder is bereikbaar vanuit de woonkamer.

Verdieping I:
Overloop met aansluitend 3 slaapkamers van 18, 16 en 22 m2. Twee slaapkamers zijn op de voorzijde gesitueerd en zijn beide voorzien van dakkapellen. Badkamer met inloopdouche, toilet, ligbad en wastafel. De masterbedroom is voorzien van een wastafel en kastenwand. Deze kamer geeft door het hoge plafond een zeer ruimtelijk gevoel. Daarnaast geeft deze kamer toegang tot een balkon en een dakterras. De mogelijkheid is aanwezig om op deze verdieping een extra 5de slaapkamer te creëren.

Verdieping II:
Middels vaste trap is de tweede verdieping te bereiken met een fijne hobby – chill overloop en een 4de slaapkamer van 12 m2. Ook deze kamer is zeer licht door de twee grote dakramen.

Buiten:
Aan het huis is een garage gebouwd met een geïsoleerde sektionaal deur. In het verlengde van de garage is een veranda aanwezig, deze is op het zuiden georiënteerd en staat garant voor gezellige uurtjes vertoeven in ieder jaargetijde.

De tuin heeft verschillende terrassen, prachtige volwassen borders, bomen en een ruim gazon. In de tuin staan diverse fruitbomen zoals appel en peer en struiken met bessen en bramen. Ook is er nog een extra berging – houtopslag en kippenren aanwezig. De oprit op de voorzijde voor plek voor zeker 2 auto’s.

Bijzonderheden:
-Goed onderhouden herenhuis;
-17 zonnepanelen – lucht/warmte pomp, optimale isolatie;
-Zeer besloten volop privacy biedende diepe en brede achtertuin;
-Fijn en comfortabel gezinshuis!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie