Middenstraat 20, 9491AM ZEIJEN

Woonopp.

350 m2

Perceelopp.

9.690 m2

Omschrijving

Prachtig gelegen, karakteristieke en zeer sfeervolle rietgedekte woonboerderij met monumentale uitstraling en modern wooncomfort. De locatie is uniek omdat u geborgen woont tegen de kern aan van het geliefde Drentse dorp Zeijen terwijl u tegelijkertijd vrij woont met een prachtig uitzicht over de esgronden met daarachter de ondergaande zon.
Deze locatie laat zich kenmerken door stilte en vrij wonen.

De in 1981 herbouwde boerderij is de afgelopen jaren op zeer stijlvolle en deskundige wijze hersteld. Hierdoor zorgen diverse verbeteringen voor een modern wooncomfort. Het sfeervolle interieur is uitgevoerd in een lichte kleurstelling. De fraaie combinatie tussen klassieke en eigentijdse elementen zorgen voor een uitzonderlijk woongenot.
Uniek voor deze woonboerderij is het energielabel C. Dit staat voor comfortabel en energiezuinig leven in een riante woonboerderij. De werkzaamheden zijn zorgvuldig uitgevoerd, waardoor het geheel in een goede staat van onderhoud verkeert. De reguliere onderhoudswerkzaamheden blijven hierdoor ook in de toekomst beperkt. De rietenkappen van de boerderij en de garage zijn in 2007 geheel vernieuwd.
Het royale perceel van 2.280m2 rondom deze karakteristieke woonboerderij bestaat uit diverse zonneterrassen, een zwembad (circa 12.00x4.00m), paardenboxen, diverse (fruit)bomen en groene borders. Door de gunstige situering biedt de fraai aangelegde tuin optimale privacy.
Aan de voorzijde van de woning ligt het tweede royaal perceel van 7.410 m2. Dit perceel bestaat uit een weiland met mogelijkheid voor een paardenbak.Vanuit de charmante boerderij kijkt u prachtig weid uit over dit mooie stukje eigen weiland.

Het karakteristieke en gemoedelijke dorp Zeijen is gelegen in de kop van Drenthe, te midden van de stedendriehoek Groningen-Assen-Drachten. Door deze centrale ligging is de bereikbaarheid uitstekend. De natuurlijke woonomgeving wordt gekenmerkt door een grote landschappelijke verscheidenheid. Uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen, en het fraaie coulisselandschap zijn in de nabijheid gelegen. In het dorp bevinden zich diverse voorzieningen, zoals een basisschool, warme bakker, horecagelegenheden en sportvelden. De stad Assen, op slechts 6 km. afstand, heeft een gezellige kern en is voorzien van een divers winkelaanbod, een actief (sport)verenigingsleven en tal van scholen. Ook de (internationale) middelbare scholen in Groningen zijn goed bereikbaar met het openbare vervoer. De uitvalswegen naar Groningen (20 minuten), Assen (6 minuten) of Emmen (30 minuten) zijn in de nabijheid gelegen.

Begane grond:
Entree, royale hal met vide, toilet, sfeervolle en royale woonkamer van circa 110 m2 met schuifpui naar zonneterras (avondzon en zicht op ondergaande zon) en de fraai aangelegde tuin. Luxe half open woonkeuken van circa 20 m2 uitgevoerd in lichte kleurstelling met openslaande deuren naar de tuin en voorzien van diverse inbouwapparatuur, ruime bijkeuken van circa 20 m2 met aansluiting voor de wasmachine en droger, cv-ruimte en met eveneens toegang tot de tuin. Royale slaapkamer van circa 20m2 op de begane grond met aangrenzende badkamer. Deze is voorzien van een douche, ligbad, wastafel en toilet.

Eerste verdieping:
Royale overloop met vide, deze overloop is zeer geschikt om te gebruiken als hobby-/speel-/werkruimte, of eventueel om zeer eenvoudig een vijfde slaap-/werkkamer te creëren, zeer ruime gang met een vijftal inloopkasten, in één bevindt zich een tweede aansluiting voor wasmachine en droger, drie slaapkamers van respectievelijk circa 20, 20 en 26 m2 . Luxe badkamer voorzien van ligbad, separate douche, wastafel en toilet. Tevens heeft iedere kamer ruime ingebouwde kasten op de overloop.

Tweede verdieping:
Ruime bergzolder over de gehele woning.

Bijzonderheden:
* op deskundige wijze herbouwd in 1981 en compleet gerenoveerd in 2005
* betreft hier een onderschoten kap
* het riet is in 2018 opnieuw opgeschoren
* prachtig gelegen op één van de mooiste plekken van het dorp
* heerlijk afsluitbaar zwembad 12.00x4.00 (1.50m diep)
* geliefd en prettig dorp met goede faciliteiten
* verwarming middels cv-gas en vloerverwarming
* extra perceel (7.410m2) weiland, direct tegenover de boerderij
* geschikt voor dieren/paardenliefhebbers
* voorheen was er een paardenbak, aansluiting op de elektriciteit is aanwezig
* asbestplaatjes op de kapschuur en plafond garage.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie