Middenstreek 7, 9166LL SCHIERMONNIKOOG

Woonopp.

150 m2

Perceelopp.

674 m2

Omschrijving

Midden in het dorp, net even in de luwte ten opzichte van de Reeweg/Nieuwestreek staat een nog jong eilanderhuis. Het moderne uiterlijk betreft een hedendaagse vertaling van de karakteristieke oude eilanderhuizen door de architecten van Bloem en Lenstra uit Amsterdam. Gebouwd door eilander aannemer Romke Dijkstra.

Aan de buitenzijde valt de aandacht voor kwaliteit op, kijk bijvoorbeeld naar de in de gevel geïntegreerde vierkante zinken regenwaterafvoer, de fraaie gevelsteen en de strakke pan op het dak. Maar binnen aangekomen verrast dit huis pas echt. In alles komt naar voren hoezeer de huidige eigenaar met architect en aannemer nagedacht heeft over details. Van de zware binnendeuren met geïntegreerde scharnieren, in het dubbel glas opgenomen Luxaflex, prachtige grote dakramen die op afstand te bedienen zijn tot de sfeervolle houtkachel en de zeer luxe keuken. Het klopt allemaal! Er zijn diverse op maat gemaakte kasten om al uw spullen netjes uit het zicht op te bergen. De trap naar de etage is een kunstwerk op zich, het schijnt dat de ontwerper ervan uren en uren nagedacht heeft over de details en dat is in het resultaat terug te zien. Dit is een huis waarin vorm misschien wel voor functionaliteit gaat. Niet een huis met drie of vier afgesloten slaapkamers maar grote open ruimtes waar je zoveel meer mee kunt. Wilt u toch meer traditionele vertrekken realiseren? Het kan uiteraard maar wat is dit goed gedaan. Vanaf de overloop kijken we dankzij de vide op de keuken, dankzij de riante dakramen is er aan daglicht geen gebrek.

Dan naar de tuin, op de zon georiënteerd. Weer zo een prachtig detail; de pui in de achtergevels is volledig weg te schuiven waardoor de tuin een letterlijk verlengstuk van het huis wordt. Vervolgens steken we de Voorstreek over en door het handgemaakte siersmeedhek komen we in de overtuin. De nagenoeg nieuwe schuur is geïsoleerd, voorzien van een eigen cv-systeem en eveneens voorzien van een badkamer met douche, wastafel en wc. De tuin is verder keurig netjes aangelegd met bij de stijl passende klinkers en het gazon.

De bestemming? Permanent wonen en dat zou u als u dit eenmaal beleefd heeft toch ook niet anders willen?

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie