Molenweg 3, 9967TG EENRUM

Woonopp.

230 m2

Perceelopp.

10.025 m2

Omschrijving

*** WEGENS GROTE BELANGSTELLING OP VOORHAND IS HET NIET MEER MOGELIJK OM EEN BEZICHTIGING IN TE PLANNEN. WEL KUNT U UW INTERESSE KENBAAR MAKEN VIA ONZE MAIL ZODAT WIJ U OP DE RESERVELIJST VOOR DIT OBJECT KUNNEN PLAATSEN ***

Landelijk gelegen statige villa uit 1907 met veel ruimte in en om het huis. Het huis ligt net buiten de bebouwde kom van Eenrum en is goed herkenbaar aan het markante torentje op een hoek van het huis. Het huis beschikt over veel grandeur en elementen uit de Jugendstil periode, om het huis ligt een weelderig groene tuin met vijver, fruitbomen en nog een aangrenzende weide. Totaal meer dan een hectare grond. Het huis is altijd in de familie geweest, nu is het tijd om het door te geven aan een andere liefhebber die er werk, aandacht en liefde aan besteedt!

Indeling:
Naast de oprit aan de linkerzijde van het huis de statige entree met hardstenen trap van enkele treden, fraaie voordeur en vestibule, deur naar de mooie en ruime centrale hal in het huis. Vanuit de hal de deuren naar de diverse vertrekken. Aan de voorzijde twee kamers die voorheen samen de woonkamer vormden. De suite-deuren zijn nog aanwezig achter de nu aanwezige getimmerde kasten tussen de kamers. Totaal circa 50m². Via de centrale hal de dubbele deuren naar de serre aan de rechterzijde van het huis, tuingericht. Via de serre kunt u naar de tuin maar ook via dubbele deuren naar de grote kamer (circa 23m²) aan de achterzijde van het huis met compacte badkamer onder in het 'torentje'. Via een gang naar het achterhuis komt u langs de eenvoudige keuken, nog met de originele bedstedes achterin de keuken. Tweede gang en hal met achteringang/tuindeur, toilet en apart urinoir. Kelder met cv-ketel opstelling. Binnendoor naar de grote aangebouwde -originele- schuur/garage met rechts achterin een extra ruimte van 17m² waar ooit een paardenstal was.

Verdieping:
overloop, loggia/balkon met openslaande deuren vanuit de overloop én ook vanuit de aangrenzende slaapkamer. In totaal 6 kamers op de verdieping waarvan vier goed dienst kunnen doen als slaapkamer. Toilet en zolderruimte/bergruimte op deze verdieping. Daarnaast nog een klein tweede balkon aan de voorzijde van het huis.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1907, Jugendstil periode met diverse stijlelementen;
- woonoppervlak circa 230 m²;
- perceeloppervlak ruim 10.000 m² waaronder erf, tuin, vijver en weide;
- het huis verdient een grondige onderhoudsbeurt, modernisering en verduurzaming;
- bouwtechnisch rapport Vereniging Eigen Huis beschikbaar, datum 18 mei 2022.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie