Nassaulaan 2, 9717CJ GRONINGEN

Woonopp.

235 m2

Perceelopp.

851 m2

Omschrijving

Uniek aanbod aan het Noorderplantsoen!
Prachtig monumentaal helft van een dubbel woonhuis op de hoek Oranjesingel/ Nassaulaan.

Indeling:
entree aan de Nassaulaan-zijde, vestibule met trapkast, centrale hal in huis met trappenhuis en deuren naar de diverse vertrekken: de kelder, woonkamer, eetkamer, keuken, toilet, garderobekast en meterkast. De kelderdeur biedt toegang tot diverse compartimenten onder het huis waaronder opslag/ voorraadruimte maar ook de stookruimte met cv-ketel.

De woonkamer op de begane grond is gelegen aan de Oranjesingel-zijde, met uitzicht op het Noorderplantsoen. De eetkamer ligt naast de keuken -met een doorloop naar de keuken- aan de Nassaulaan-zijde. Aan de gezellige eetkamer ligt de serre met openslaande ramen/deuren waardoor u op het zonneterras komt. De keukeninrichting is circa 10 jaar geleden vervangen. Via de keuken kunt u naar de tuin via de bijkeuken (met stortbak, ruimte voor o.a. wasmachine/droger).

Via de bordestrap gaat u naar de overloop van de eerste verdieping, hier vindt u een grote sfeervolle werkkamer aan de voorzijde -met zicht op het park-, een separaat toilet (vrijhangend met wastafel), moderne badkamer met douchecabine, ligbad, antieke handdoekradiator en originele wastafel. Aan de achterzijde twee slaapkamers, beiden voorzien van inbouwkasten en beiden beschikken over openslaande deuren naar het grote balkon aan de achterzijde.

Tweede verdieping: ruime overloop, ingebouwde kasten, moderne tweede badkamer met inloopdouche, wastafeltje en derde toilet. Derde, vierde en vijfde slaapkamer, allen van een goed formaat. Een van de slaapkamers biedt toegang tot een dakterras via de schuifpui. Via een losse (originele stalen) trap kunt u naar de zolderberging/ vliering.

Het huis beschikt over een opmerkelijk grote tuin op het Zuidwesten gelegen met een houten fietsenberging (aan het huis gebouwd) en een vrijstaande houten tuinberging. Op het eigen perceel daarnaast nog twee eigen parkeerplaatsen!

Bijzonderheden:
- woonoppervlak circa 235m²;
- perceel met royale tuin circa 800m² (+ daarbij nog achtergelegen gang(en));
- sinds het bouwjaar nu in eigendom van de tweede bewoner;
- Rijksmonument uit 1926 met zeer karakteristieke bouwstijl, Amsterdamse School, architect M.B. Bruins;
- veel interieurafwerking en kleurstellingen nog in originele staat;
- zeer grote achtertuin, 2 x houten berging;
- twee eigen parkeerplaatsen op eigen terrein.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie