Noorddijk 1, 9321TP PEIZE

Woonopp.

265 m2

Perceelopp.

3.375 m2

Omschrijving

Op unieke locatie gelegen woonboerderij!

Op korte afstand van het centrum van Peize tussen de landerijen en grenzend aan beschermd natuurgebied De Onlanden. De stad Groningen ligt op slechts een half uur fietsen. Op loopafstand van het huis treft u 2 basisscholen en de bibliotheek. Ietsje verderop de bakker, Plusmarkt en Paaiser Meul. In Haren, op 7 km afstand, zijn middelbare scholen te vinden.

De woonboerderij heeft al een slag gemaakt in verduurzaming met 29 zonnepanelen, een zonneboiler en is deels verwarmd middels een warmtepomp (2021). Ze verwerkt bovendien het eigen afvalwater middels een IBA en vloeiveld, en heeft derhalve ontheffing voor rioolbelasting.

Het perceel is 3375m² groot en de boerderij biedt 265m² woonoppervlak met daarbij een aparte tweede wooneenheid (achter in de schuur) nu in gebruik als B&B. Voor meer info en recensies van de B&B: https://www.natuurhuisje.nl/vakantiehuisje/57949

Een perceel grasland van 16.455m² grenzend aan de woning is eventueel bij te kopen.

Indeling: Via het dubbele hek rijdt u het perceel op, links ligt de woonboerderij. De hoofdentree bevindt zich in de verbindingshal tussen het oorspronkelijke woonhuis en de schuur. Gang met links daarvan het woonhuis en rechts daarvan de schuur met woonvertrekken. Het woonhuis: gang met toilet en douche, kleine werkkamer. Lichte woonkamer met vloerverwarming, houtkachel en dubbele openslaande deuren naar de tuin. Via de woonkamer is er een open verbinding naar de woonkeuken. De woonkeuken is recent vernieuwd en beschikt over inbouwapparatuur en een fraai granito werkblad. Er is plaats voor een grote eettafel. Via de keuken kunt u naar de naast gelegen ruime bijkeuken. Bij aankoop van het huis 35 jaar geleden door de huidige bewoner was deze ruimte nog in dienst als deel waar nog enkele stuks jongvee stond. Het dak van de bijkeuken is na-geïsoleerd en beschikt over een stortbak, wasruimte, voorraad/bergruimte, plaats voor fietsen en de achteringang. Via de verbindingshal tussen het woonhuis en de schuur gaat u rechtsaf naar de schuur. Deze schuur is deels verbouwd tot extra woonruimte. Gang naar de centrale ruime hal waar alle vertrekken op uit komen: vier slaapkamers en een ruime badkamer met toilet, spa-ligbad, douche en dubbele wastafel. Via deze hal komt u ook in het naast gelegen schuurdeel met dubbele grote baanderdeuren en een loopdeur. Achterin de schuur een gastenverblijf met eigen entree via de zijdeur in de schuur. Gastenverblijf: inpandige entree, halletje met ruim toilet en wastafel. Woonkamer en open keuken, dubbele openslaande deuren naar de tuin. Slaapkamer en badkamer met wastafelmeubel, douchecabine en wasmachine aansluiting.

Bijzonderheden:
- bouwjaar woonhuis 1910, schuur circa 1960;
- perceel 3375 m² + 16.455m² grasland bij te kopen;
- 265m² woonoppervlak;
- 222m² inpandige bergruimte;
- 29 zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, deels muurverwarming, deels vloerverwarming, spouwmuur na geïsoleerd, deels kunststof kozijnen met HR++ glas;
- rieten kap, netjes onderhouden;
- extra houten schuur met atelier, vrijstaand hout;
- groene besloten tuin met verschillende 'belevingingswerelden' + vijver en houtwal.

Een persoonlijke toevoeging van de eigenaar:
“ Een daalders plekkie”. Beter dan dit wordt het niet.

Hier is het stil en bij het donker een schouwspel van sterren aan de hemel. Geklepper van ooievaars in het weiland; hun nest staat achter het huis. Een 4 -tal reeën staan voor je toegangshek te grazen en heffen hun kopjes even wanneer ze je zien. De merel brengt ’s avonds op de nok van de schuur zijn lied ten gehore. Een haas zit nieuwsgierig op het terras in de ochtend en een kerkuil heeft ergens op je erf zijn plek gevonden. Al die dieren zijn je naaste buren en toch woon je op steenworp afstand van alles wat je nodig hebt in het vriendelijke dorp Peize.

Voorbijgangers zijn voornamelijk gezellig kletsende kinderen die naar en van hun middelbare school fietsen, en wandelaars. De weg (jouw weg) is immers doodlopend voor auto’s en je kijkt uit over een weiland wat van jou kan zijn; bij koop van de woning heb je ook nog de eerste koop op deze 1,74 hectare. In dat weiland vaak een zee van paardenbloemen en af en toe wat paarden of jongvee. En dan de tuin (3300 m2) : daar is altijd een plekje te vinden om te zitten lezen of mijmeren.

In de loop van de jaren hebben we het huis verbouwd en verbeterd. Een droom om alles in eigen hand te hebben, zelfvoorzienend te zijn. Dat lukt aardig met 29 zonnepanelen en een eigen IBA. Voor mij als enig overgebleven bewoner en geen opvolging wordt het na 35 jaar tijd om kleiner te gaan wonen en mijn paradijsje over te dragen. De hoop is opnieuw kinderstemmen rond het huis en volwassenen die het hier weten te waarderen. Welkom!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie