Groningen
Noorderhaven 36, 9712 VL

Vraagprijs

€ 735.000 k.k.

Woonopp.

300 m2

Perceelopp.

142 m2

VAN DE VERKOPERS
Het pand Noorderhaven 36 dateert van de 17 eeuw en geeft aan de voorzijde prachtig zicht op het water van de Noorderhaven, waar voorheen graanpakhuizen pronkten en vervoer over water plaatsvond. Het pand maakte indertijd deel uit van een reeks die allemaal dezelfde typologie hadden. De gevel van Noorderhaven 36 is nog in de meest originele staat. Onze ouders kochten het huis in 1962 van een ongetrouwde dame die graag wilde dat er een gezin kwam wonen.
Het huis ademt geschiedenis vanuit verschillende tijdlagen. Mijn zus en ik brachten met veel plezier onze jeugd door in het huis, dat ons nog steeds zeer dierbaar is. In de marmeren gang rolschaatsten we, op het binnenplaatsje stookten we vuurtje. In de jaren zeventig lieten onze ouders een daktuin aanleggen, waardoor de groene ruimte van het huis werd vergroot.
Ook werd het huis uitgebreid met het achterhuis, uitkomend in de Hoekstraat, wat extra bergruimte gaf en ruimte bood aan een auto. Onze ouders ontvingen graag gasten en gaven in het huis gedenkwaardige feesten. Tal van muziekgezelschappen werden door onze moeder gefêteerd na afloop van de concerten die zij in de stad organiseerde. Onder hen - toen nog violist - Jaap van Zweden en vele beroemde ensembles.
Het huis is ruim en koel. Het is ook verouderd, wat na verbouw tal van mogelijkheden geeft voor hedendaagse bewoning met behoud van de bijzondere historische elementen die het huis rijk is. De paardenruiven in het achterhuis zijn gaaf en heel fraai.
De buurt is prettig en vriendelijk, de Hoekstraatkant wordt steeds verder ontwikkeld tot woonbuurt. Winkels, universiteit, cultuur en horeca zijn op loopafstand aanwezig.

KORT
Rijksmonument op een fraaie locatie aan de Noorderhaven. Heel veel ruimte en heel veel potentie. Dit unieke rijksmonument verdient de nodige aandacht en liefde om het geheel naar wens te maken!

RUIMTE
De Noorderhaven zelf is 222 m2 groot en beslaat 4 verdiepingen. Het achterhuis is er in de loop der jaren bijgetrokken en heeft een oppervlakte van 78 m2. Tezamen maakt dit maar liefst 300 m2 aan woonoppervlak. Daarnaast is er een grote zolder met een bruto oppervlakte van 50 m2. Oftewel: aan ruimte geen gebrek.

MOGELIJKHEDEN
Het achterhuis (toegang via de Hoekstraat) biedt tal van mogelijkheden, zoals een garage met aparte bovenwoning, kangoeroe wonen, atelierruimte of een volledig eigen extra woning!

PLATTEGROND
Zie onze plattegronden voor een duidelijke indeling van de woning. De ruimtes zijn verdeeld over 4 woonlagen (inclusief zolder van 50 m2 bruto vloeroppervlak).

BUITEN
In het hart van de woning is een leuke patio van ca. 18 m2 en op de eerste verdieping bevindt zich de daktuin (ca. 25 m2).

LET OP
- standaard waarborgsomregeling van toepassing;
- 'eigenaar niet zelf bewoond'-clausule van toepassing;
- 'as is' - clausule van toepassing;
- bekijk onze uitgebreide plattegronden op funda;
- aanvaarding in overleg. Kan snel.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

 

Vraagprijs
€ 735.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

 

Soort woning
Grachtenpand
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1650
Bijzonderheden
Monumentaal pand, monument, beschermd stads- of dorpsgezicht, erfgoed
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

 

Woonoppervlakte
300 m2
Overige inpandige ruimte
29 m2
Perceeloppervlakte
142 m2
Inhoud
1.200 m3

Indeling

 

Aantal kamers
9 kamers (7 slaapkamers)
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Dakraam, rookkanaal

Energie

 

Energielabel
F
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

 

Ligging
Aan water, in centrum, aan vaarwater
Tuin
Patio/atrium, zonneterras

Parkeergelegenheid

 

Soort garage
Inpandig

Plattegrond

Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert