Noorderstationsstraat 34, 9717KP GRONINGEN

Woonopp.

226 m2

Perceelopp.

166 m2

Omschrijving

Met veel gevoel en inzicht is dit prachtige herenhuis de afgelopen 10 jaar verbouwd en verbeterd. In alles ervaart u de grandeur van dit in 1910 gebouwde herenhuis. Deze voormalige boven- en benedenwoning is zorgvuldig verbouwd tot één prachtig huis.
De ligging is uniek. “Om de hoek” bevindt zich het geliefde Noorderplantsoen en u wandelt in enkele minuten naar het bruisende centrum van Groningen.

Het statige herenhuis heeft stijlvolle raampartijen, prettige hoge plafonds en heel veel lichtinval. Aan de voorzijde kijkt u uit op een prachtige karakteristiek plataan. Aan de achterzijde heeft u een ruime stadstuin met eveneens een op het zuidwesten georiënteerd royaal dakterras. De zonnige tuin heeft een afgesloten achterom en via de tuin is een ruime inpandige berging te bereiken. De tuin zelf is leuk aangelegd met zonneterras en bloeiende borders.

Wat dit herenhuis uniek maakt is de prachtige art nouveau stijl die de huidige bewoners hebben weten te bewaren en te benadrukken. Fraaie plafonds, schouwen, deuren met origineel deurbeslag en raampartijen sieren dit huis. Door het licht, de ligging en de ruimte is het een feest om dit huis te bewonen.

Indeling:
Voorportaal, entree met granieten vloer, toiletruimte, toegang tot de kelder, vernieuwde en uitgebouwde moderne keuken in passende stijl en met hergebruik van originele tegels. De keuken bevindt zich deels in de uitbouw/serre. Ook in deze serre is fraai glas in lood verwerkt in de moderne dubbele beglazing.
De achterkamer staat in directe verbinding met de keuken en door de stijlvolle suitedeuren kan de charmante voorkamer worden gescheiden of juist bij het geheel worden betrokken. Vanuit de keuken/serre loopt u direct de zonnige en leuk aangelegde tuin in.
In het verlengde van de achterkamer bevindt zich een originele uitbouw met twee verdiepingen. De begane grond wordt gevuld met een werkkamer en een vanuit de tuin te bereiken berging.
De etage van deze uitbouw herbergt twee leuke kamers die met elkaar verbonden zijn.

Via het voorportaal met originele ornamenten bereikt u de 1e etage.
Hier zijn een toilet, een moderne in passende stijl vervaardigde badkamer (met “bad op pootjes”) en drie royale kamers gesitueerd.
Ook deze kamers zijn prachtig! Eén ervan is in gebruik als slaapkamer, de anderen als muziekkamer en werkkamer. De hier geplaatste vleugel onderstreept de schoonheid van deze kamer. Vanuit de voorkamer kijkt u prachtig op de unieke plataan voor het huis. Het royale dakterras is buiten het hoofdpand gelegen. Hierdoor heeft u volop zon vanuit zuid en west (circa 22 m2).

De 2e etage heeft onder het geïsoleerde dak (aan de buitenzijde geïsoleerd) drie kamers en bergruimte. Ofschoon nu niet volledig in gebruik zijn dit met kleine inspanningen (schilderen) prachtige kamers. Eén van deze kamers is in gebruik als masterbedroom. Er zijn diverse inbouwkasten en er is toegang tot een groot balkon. Er is een aparte ruimte waar de wasmachine en CV combiketel zijn geïnstalleerd.

Voor gevoel van ruimte en indeling adviseren wij u de plattegrond te bekijken!

Bijzonderheden:
- Stijlvol herenhuis met grandeur;
- Mooie ligging ten opzichte van stadscentrum en Noorderderplantsoen;
- Brede straat;
- Voortuin deels gemeentegrond (precario circa € 100,-- per jaar);
- Leuke en zonnige achtertuin met achterom;
- Ruime berging;
- Voor een herenhuis uit deze tijd goed onderhouden en geïsoleerd.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie