Noorderstationsstraat 37, 9716AP GRONINGEN

Vraagprijs

€ 575.000 kosten koper

Woonopp.

198 m2

Perceelopp.

264 m2

Omschrijving

Even buiten het stadscentrum van Groningen en op enkele wandelminuten van Het Noorderplantsoen vinden we deze historisch interessante, statige villa. Aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd door welgestelden nadat aan het einde van de negentiende eeuw eerder genoemd plantsoen werd aangelegd. Een prachtig in Engelse Landschapsstijl ontworpen stadspark waar menig stadjer nog altijd dagelijks van kan genieten. Op vergelijkbare afstand van deze villa ligt het Noorderstation (NS). Dit is vanuit het perspectief van stadswonen een naar onze mening in meerdere opzichten zeer interessante locatie.

Deze helft van een dubbele stadsvilla is ontworpen zoals men dat in die tijd bij uitstek kon. Statig en met fraai boogvormig rood metselwerk in een witgepleisterde gevel. Binnen aangekomen valt allereerst het hoge plafond op, het geeft een prettig gevoel van ruimte. Een lange gang verbindt de aan straatzijde gelegen woonkamer-en-suite met de aan tuinzijde gelegen woonkeuken, ingericht met een Poggenpohl opstelling (2006). De kelder voor wellicht uw collectie wijnflessen, de fraaie bordestrap en uiteraard een toilet maken het compleet.
De eerste etage bestaat eveneens uit een lange gang die toegang geeft tot twee slaapkamers waarvan de grootste een unieke slaapkamer-en-suite betreft, prachtig! Bij deze kamer bevindt zich een badkamer met bad, douche, dubbele wastafel en toilet. Bovendien een tweede douche met toilet die toegankelijk is vanaf de overloop. De naastgelegen slaapkamer beschikt over een wastafel.
Tenslotte op de tweede etage onder de kap nog eens drie slaapkamers en een bergruimte.

Achter deze villa ligt een besloten stadstuin waar u heerlijk beschut kunt zitten en die dankzij de schuifpui in de achtergevel op mooie zomerse dagen moeiteloos bij de woonkeuken te betrekken is. Opvallende extra is de verbouwde garage die wat het achterste deel betreft werd gebruikt als nagenoeg geluiddichte muziekstudio. Ideaal als u een instrument bespeelt maar u kunt er met wat kleine aanpassingen ook een prachtige werkkamer of weer een garage van maken. Nu in het voorste deel een berging met elektrische garagedeur.

Een prachtige stadsvilla; netjes onderhouden (schilderwerk buitenzijde 2019), voorzien van dubbel glas en een geïsoleerde kap, op een heerlijk plekje in de stad. U bent van harte welkom!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op Instagram

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie