Ooster-Waarddijk 1, 9881TB KOMMERZIJL

Woonopp.

340 m2

Perceelopp.

12.580 m2

Omschrijving

Op een sublieme woonplek met prachtige weidse vergezichten gelegen Woonboerderij genaamd "Grovestins" , de naam verwijst naar de eerste bewoners van deze Rijksmonumentale Heerd. De boerderij is van het Oldambstertype waarbij het statige hoge voorhuis enigszins boven het schilderachtige landschap uitsteekt. Feitelijk is de structuur volledig in tact gebleven waarbij het woonhuis voor de brandmuur is gelegen met de bekende T-vormige hal – gangpartij met daaromheen de woon – werk – slaapvertrekken.

De ligging op de dijk geeft de boerderij extra grandeur en bovendien prachtige vergezichten over het Groningerland. Het huis en de achtergelegen rietgedekte schuur zijn door de jaren heen uitstekend onderhouden en met veel gevoel voor smaak en detailleringen grondig verbouwd en gemoderniseerd, hierdoor is een prettig "leefhuis" ontstaan waar het echt thuis komen is.

De achtergelegen schuur biedt volop ruimte en daarmee mogelijkheden. De omliggende tuin (het perceel is ruim 1,2 hectare) is in volledige harmonie met de omgeving en de boerderij en benadrukt het bijzondere karakter van de plek.

Indeling boerderij:
Entree – hal middels bordestrap op de voorzijde, woonkamer op westzijde van 30 m2, de tweede woonkamer (30 m2) is gelegen op de oostkant. Werkkamer van 20 m2. De kamers hebben hoge balkenplafonds, ramen met roede verdeling en houten vloeren. Gezellige woon – eetkeuken met inbouwapparatuur. Uiteraard ontbreekt een bijkeuken en toilet op deze etage niet. Het ondergelegen souterrain met daglicht is binnendoor maar ook vanaf de buitenzijde te bereiken en bestaat uit een tweetal ruimten beiden van 30 m2.

Verdiepingen:
Overloop met toilet en badkamer met douche en aansluitend 2 slaapkamers van 25 en 24 m2, de riante zolderverdieping (55 m2) met prachtige gebinten staat in een open verbinding met de overloop – hal.

Schuur:
Ruimte! Indrukwekkend hoeveel ruimte de schuur biedt, volop mogelijkheden voor hobby's, opslag of om de ruimte meer commercieel te benutten. Hierbij kan worden gedacht aan de combinatie van wonen – werken – atelier – kantoor –praktijkruimte. De schuur heeft een afmeting van 23 x 36 meter met zoals het hoort achterin nog een bescheiden werkplaats en de grote baanderdeuren.

Tuin:
De "Heerd" is gelegen op een perceel van ruim 1,2 hectare met veel oude bomen maar ook zeker nieuwe aanplant, een deel van de gracht is blijven bestaan. Een prettige tuin die gezien de omvang eenvoudig te onderhouden is. Achter de schuur zijn 15 zonnepanelen “in het veld” geplaatst, hiermee wordt de duurzaamheid van de plek benadrukt.

Kortom een uniek en bijzonder object waarbij de plek u zal verrassen.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie