Oosterholtsweg 3, 9591VE ONSTWEDDE

Woonopp.

85 m2

Perceelopp.

1.335 m2

Omschrijving

Rijks monumentale bouwval 10 jaar geleden totaal gerenoveerd en gemoderniseerd tot pronkjuweel wat het nu zeker is!

In 2011 is dit karaktervolle keuterboerderijtje met aandacht, vakmanschap en liefde vanuit een bouwvallige staat gerestaureerd door de huidige eigenaren onder leiding van een restauratie architect en specialistisch bouwteam.

Naast het woonhuis vindt u bovendien nog een stookhuisje, bijschuur (ingericht als extra slaapkamer), een in het oog springende "Westerwoldse hooiberg" als mogelijkheid om beschut buiten te zitten, een stenen tuinberging en een oude waterput op een mooi perceel van 1335 m² midden in de landerijen aan de rand van Onstwedde.

Indeling:
Voor aan het perceel vindt u een dubbele parkeerplek op eigen terrein, een pad leid naar de voordeur aan de linkerzijde, keurige nette hal in oude kleurstelling strak geschilderd, in het voorhuis de originele woonkamer met vuurplaats (voorzien van pellet kachel), planken vloeren, balken plafond en oude houten kastenwand waarin twee bedstedes.
Onder de bedstedes de kelder, bereikbaar via de linker hal.

In het achterhuis -in L-vorm gebouwde- een knusse zithoek, open keuken en eethoek. Totaal circa 30 m². In de zithoek kunt u via een deur in de zijgevel naar de tuin, bij de eethoek -aan de achterzijde- kunt u via twee openslaande deuren naar de tuin.
De moderne keuken is gebouwd in hoekopstelling (in neutrale uitvoering) met combi-oven, vaatwasser, gaskookplaat, rvs afzuiging, koelkast/vriezer en inbouw wasmachine.

Op de begane grond vindt u ook de slaapkamer van circa 13 m², toegankelijk via de eethoek maar ook via de 'pomphal' aan de rechterzijde van het huis (met zijentree), compacte moderne badkamer met toilet, wastafelmeubel en inloopdouche.

Via een vlizotrap kunt u naar de bergzolder, te gebruiken voor opslag. Daar vindt u ook de hr-cv-ketel en de mechanische ventilatie.


Bijzonderheden:
- perceel 1335 m²;
- woonoppervlak circa 85 m²;
- bijschuur -ingericht als extra slaapkamer- 17 m²;
- stookhuisje -ingericht als klein museum - 8 m²;
- Westerwoldse hooiberg, te gebruiken als tuinhuis, serre/veranda circa 26 m²;
- stenen tuinberging met pannendak circa 13 m²;
- waar mogelijk geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming, deels isolerende beglazing;
- de woonkamer in het voorhuis is ook goed te gebruiken als extra slaapkamer en/of werkkamer.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie