Oosterkade 13-b, 9711RS GRONINGEN

Woonopp.

235 m2

Perceelopp.

103 m2

Omschrijving

Altijd al willen wonen aan het water? Vlak bij het stadscentrum van Groningen en dan ook nog graag in een historisch pand – een voormalig pakhuis – met alle hedendaagse luxe en comfort? Een eigen sloep voor de deur? Dan is die kans er nu!

Te koop staat een
buitengewoon markant, karaktervol en luxe stadsherenhuis gelegen aan de Oosterkade op een magnifieke locatie met een fraai panoramisch uitzicht over de Oosterhaven met z'n schepen!
Uitzicht tot aan de Oosterpoort.

In 2007 zijn in een voormalig oud pakhuis (zie laatste foto van de reportage) dat onderdeel was van het centrum voor hout- en graanhandel in Groningen onder architectonisch toezicht van 19 Het Atelier, op fascinerende wijze, 4 grote stadsvilla’s -allen verschillend- vormgegeven.

Eén van de villa’s, het huis op nummer 13b is nu beschikbaar voor een nieuwe eigenaar met gevoel voor klasse, stijl, het oude karakter gecombineerd met strak design, luxe invulling en afwerking. Het huis biedt veel ruimte (circa 235m² woonoppervlak) en een indrukwekkende ruimtelijke beleving door de hoogteverschillen en de aanwezige vides.

Indeling:
Entree aan de voorzijde, hal met meterkast. Rechts in de entree de deur naar een zelfstandig te gebruiken appartement en/of werkruimte: Woonkamer of werkkamer aan de voorzijde met eigen complete keuken, doorloop naar achteren met een badkamer voorzien van toilet, waskom en inloopdouche. Daarachter gelegen een slaapkamer. Totale oppervlakte van dit appartement op de begane grond is circa 42m². Deze ruimte die het werken aan huis meer dan riant mogelijk maakt, is ook heel eenvoudig om te zetten naar twee mooie ruime slaapkamers met een eigen zelfstandige badkamer.

Vanuit de entree kunt u ook doorlopen naar de centrale ruime hal met toilet, achtergelegen berging/bijkeuken met achterdeur. Via de centrale hal met de fraaie wit gepoedercoate enigszins zwevende , industrial stalen trap gaat u naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping: grote open living/woonverdieping met een bijzondere beleving door de hoogte verschillen met vides en de oude gebinten/balken constructie. In het midden de luxe en complete keuken met spoel/kookeiland. Een geslaagde combinatie van Bulthaup kasten, Italiaans keukendesign en Gaggenau apparatuur Achterin ruimte voor een grote eettafel en extra zithoek/tv-hoek. Voorin de woonkamer/zitgedeelte met fraaie hoogte en fijne lichtinval door de diverse raampartijen. Deze raampartijen bestaande uit openslaande deuren, geven toegang tot het balkon dat zich uitstrekt langs de gehele breedte van de villa. Zo stapt u als het ware de haven in en bent u toeschouwer van dit uitzonderlijk deel van de stad Groningen

Tweede verdieping: de ruimte op deze etage laat zich door de vele zichtverbindingen lastig beschrijven. Ruime en lichte overloop met loft effect naar de onder gelegen zitkamer, ruime (schoenen-)kast met cv-ketel, een grote slaapkamer met aan de achterzijde een mooie verrassende gebogen raampartij; 'slingervorm'. Dit geeft van hieruit zicht naar de eetkamer op de eerste etage. Op die wijze is er een open doorloop ontstaan, met daarin een kleedruimte naar de privé badkamer met toilet, inloopdouche en waskom met ook hier een doorkijk naar de vide van de woonkamer op de onder gelegen etage. De badkamer is, net als de andere twee badkamers , voorzien van roestvrij stalen, mat geborstelde kranen en douche koppen van het merk Vola. Alle badkamers hebben een elektrische vloerverwarming.

Derde verdieping: grote open overloop met mogelijkheid voor een werkruimte en/of tv-hoek, of zo u wilt eenvoudig te transformeren tot een slaapkamer.. Kast met het WarmteTerugWin-systeem/ ventilatiesysteem. Dubbele deuren naar het dakterras/ loggia aan de voorzijde met zicht op de haven en de stad (zuid gericht). Op deze verdieping een kamer ingericht als wasruimte en een extra slaapkamer met derde badkamer. Deze badkamer beschikt over een toilet, waskom en inloopdouche.

Bijzonderheden:

- bouwjaar 1915, totale verbouw/renovatie en realisatie woonhuis 2007;
- woonoppervlak circa 235m²;
- aan de voorkant van het huis een balkon over de gehele breedte van de gevel;
- dakterras circa 17m²;
- achter het huis een eigen garagebox met elektrische segmentdeur met afstandsbediening,
hoog plafond waardoor nog een zolderruimte in de garage;
- centraal elektrisch op afstand bediend toegangshek a/d straatzijde
- ruime parkeermogelijkheden voor de deur middels 2 gemeentelijke parkeerpassen
- luxe afwerking, hoogwaardige materialen en een combinatie tussen oud en industrial design; - dit alles op een A-locatie aan de rand van het stadscentrum!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie