Oosterwaterweg 11, 9497PC DONDEREN

Woonopp.

214 m2

Perceelopp.

5.894 m2

Omschrijving

Energieneutraal wonen op sublieme landelijke woonplek.

Aan de rand van het pittoreske Drentse dorp Donderen gelegen woonboerderij op een zeer riant perceel van 5895 m2. Deze boerderij heeft zowel op de voor- als achterzijde een weids uitzicht, landelijk wonen in optima forma. De tuin is fraai aangelegd met volop rust en privacy, en heeft een boomgaard, bloementuin, huttenbouw-hoek, tuinberging, moestuin en veel gras en volwassen bomen.

Naast het huis staat en grote geïsoleerde schuur van 55 m2 met overdekte loungehoek (20 m2) op de achterzijde, vanaf hier en het grote terras rondom het huis heeft u een prachtig zicht over het eigen domein! Boven de schuur is een “appartement” gecreëerd met eigen keuken, douche/toilet en een “game-room”.

De afgelopen jaren is de woonboerderij ingrijpend gemoderniseerd en is afscheid genomen van de traditionele cv-ketel. Er zijn 42 zonnepanelen en twee lucht-warmtepompen voor terug gekomen en zowel begane grond als eerste verdieping zijn voorzien van vloerverwarming. Met de woning wordt meer energie opgewekt dan nodig, waardoor u met eigen opgewekte energie ook uw eventuele elektrische auto kunt opladen. Een toekomstbestendige en zeer duurzame woning.

Indeling Begane grond:
Ruime entree – hal met toilet, garderobe en trapopgang met vide. De entree is hartelijk en ruim. De woonkamer van 46 m2 is gesitueerd op de achterzijde en zijkant van het huis en biedt middels schuifpuien toegang tot het grote en ten opzichte van de tuin verhoogde terras. Naast de woonkamer is een werkkamer van 20 m2. Deze werkkamer is middels een schuifdeur evenals bij de keuken van de woonkamer af te sluiten, zeer praktisch als u in alle rust vanuit huis werkt.

De keuken is top voor de fervente liefhebber van culinaire hoogstandjes. Veel praktische werkruimte, inbouwapparatuur en een dubbel fornuis. De keuken is ruim 25 m2 groot en biedt een heerlijk vrij zicht over het land op de voorzijde. De bijkeuken – achteringang is praktisch en beschikt over de witgoed aansluitingen en het boilervat voor het warm water en de verwarming.

Verdieping I:
Overloop – vide, ouderslaapkamer van 20 m² met eigen badkamer met bad, dubbele douche, toilet en dubbele wastafel. Slaapkamer van 18 m² op de voorzijde en een derde slaapkamer van 15 m² met leuke speel/chill verdieping. Op de overloop is nog een tweede badkamer met douche, toilet en wastafel.

Verdieping II:
Middels vlizotrap bereikbare bergzolder.

Kortom: Voor wie wil wonen op een rustige en landelijke locatie, op korte afstand (15 minuten) van Assen en Groningen moet zeker komen kijken. Donderen is een esdorp en is goed bereikbaar vanaf de snelweg A28. Donderen beschikt over een actief verenigingsleven en diverse mogelijkheden tot recreatie zoals wandel- en fietsroutes in de omliggende natuur en uitstekende uitrij mogelijkheden en maneges op korte afstand. Voorzieningen als: een goed winkelaanbod, basisonderwijs, bibliotheek en sportvoorzieningen vindt u op nog geen 10 auto minuten rijden in bijvoorbeeld het dorp Vries en Eelde/Paterswolde.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie