Oosterwaterweg 9, 9497PC DONDEREN

Woonopp.

245 m2

Perceelopp.

5.285 m2

Omschrijving

Op een sublieme landelijke plek gelegen riet gedekte woonboerderij. Deze van oorsprong rond 1900 gebouwde boerderij is gesitueerd op een heerlijk riant perceel van 5285 m2. Hierbij valt op dat het perceel naast diepte ook lekker breed is! Het natuurschoon ligt hier letterlijk aan je voeten, zowel de voor- als achterzijde bieden een vrij en weids uitzicht. Verderop loopt het Eelderdiepje tussen de weilanden door.

Donderen is buitengewoon gunstig gelegen tussen Groningen en Assen, in circa 15 autominuten zijn deze fraaie plaatsen te bereiken. Qua winkels is het brinkdorp Vries en Eelde dichtbij. De mogelijkheden voor recreëren zoals fietsen – wandelen zijn onuitputtelijk in dit mooie gedeelte van Drenthe.

De woonboerderij zelf is verrassend en biedt met de huidige indeling veel speels woon – leefcomfort. Maar biedt ook eenvoudige mogelijkheden om ruimtes nog groter te maken of een werkplek vanuit huis te creëren. De forse tuin is lust voor het oog en biedt ook mogelijkheden voor het houden van kleinvee en/of paarden. Een professionele stal en rijbak is al aanwezig en er is een mogelijkheid om ruim 8000 m2 extra grond bij te kopen voor de liefhebber.

Indeling begane grond:
Entree – hal met trapopgang, garderobe en toegang tot de woonkamer op de voorzijde van de boerderij. De “voorkamer” biedt een weids uitzicht over de landerijen en beschikt over een houtkachel, aansluitend is de “achterkamer” met riant raamkozijn op de plek van de oude baanderdeuren. Deze achterkamer heeft een zeer hoog plafond – vide en hierdoor een heerlijk ruimtelijk gevoel. Gezamenlijk is de woonkamer circa 65 m2.

Dichte keuken met provisieruimte, de keuken is voorzien van inbouwapparatuur en de mogelijkheid om een woonkeuken te realiseren is aanwezig. De achter hal – entree is zeer royaal en biedt toegang tot 3 slaapkamers van 18, 9 en 8 m2 waarvan een slaapkamer beschikt over een eigen douche met wastafel. De grote badkamer beschikt over een douche, ligbad en dubbele wastafel. Er is een apart toilet aanwezig.

Verrassend is de zeer riante ruimte van 25 m2 tussen de hoofdslaapkamer en de achterkamer, deze ruimte kan als een leuke werkplek, chill – speelruimte of als riante eetkamer worden gebruikt.

Verdieping:
Overloop met vide en aansluitend twee slaapkamers die zijn voorzien van kastruimte. Verder is op de verdieping een toilet en zijn hier de aansluitingen voor het witgoed, cv – ruimte en een ruime bergzolder.

Buiten – tuin:
Rondom de woonboerderij ligt een mooi aangelegde tuin met verschillende terrassen en vele gezellige plekjes. De oprit leidt naar een dubbele garage met aansluitend een grote hobbyschuur annex berging. In de tuin is nog een dubbele paardenstal met carport en een kleinere schuur-berging voor het tuingereedschap.

Kortom wij nodigen u van harte uit voor een rondleiding op dit bijzondere plekje!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie