Oranjestraat 2, 9717GB GRONINGEN

Vraagprijs

€ 1.169.000 kosten koper

Woonopp.

244 m2

Perceelopp.

293 m2

Omschrijving

Ingetogen grandeur!

Op één van de mooiste lokaties van Groningen ligt dit prachtige vrijstaande klassieke herenhuis. Het herenhuis is direct aan het Noorderplantsoen gesitueerd. Hierdoor heeft u vanuit vrijwel alle vertrekken weids en ver uitzicht over dit plantsoen.
Bij de bouw in 1912 is het herenhuis volledig op het plantsoen en ook op de zon gericht. Het licht en de zon spelen de gehele dag door dit bijzondere pand.
Het herenhuis verkeert in goede staat. Met zorg en toewijding is de afgelopen decennia voor het huis gezorgd. Uniek zijn de prachtige details die bewaard zijn gebleven in deze villa; het markante trappenhuis, de glas in lood raampartijen in de hal en in de achtergevel, de erkers, de stijlvolle paneeldeuren en de schouwen. De keuken en badkamers zijn verzorgd en zijn passend gekozen bij de stijl van het huis.
Vanuit de charmante living loopt u via de openslaande deuren direct een leuk overdekt terras op. Ook vanaf dit verhoogde terras kijkt u prachtig uit over het Noorderplantsoen.
De tuin biedt volop privacy en is aan de voor- en zijzijde van het huis gesitueerd. U kunt hier de gehele dag genieten van de zon maar ook kunt u de schaduw opzoeken onder het overdekte terras.

De ligging is volstrekt uniek! U wandelt meteen in het mooiste park dat Groningen kent. Het bruisende stadshart bevindt zich op circa 10 minuten wandelen verwijderd. Alle voorzieningen die u wenst bevinden zich in de directe nabijheid.

Ofschoon de villa zeer ruim is bemeten en uitstekend dienst kan doen als prettig gezinshuis, voelt het huis ook intiem en nergens te groot, zodat een andere gezinssamenstelling zich hier ook uitstekend thuis zal voelen.

Voor een indruk van de indeling en de inhoud verwijzen wij u naar de plattegronden. Voor een sfeerimpressie bevelen wij u van harte de video en de foto’s aan!

Bijzonderheden:
- Prachtige villa direct aan het Noorderplantsoen;
- Goed onderhouden;
- Gedeeltelijk dakisolatie, volledig voorzien van voorzetramen;
- Charme en grandeur!
- Prettige, volop privacy en zon biedende tuin;
- Heerlijk licht en ruimtelijk.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op Instagram

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie