Ossenmarkt 4-a, 9712NZ GRONINGEN

Woonopp.

622 m2

Perceelopp.

603 m2

Omschrijving

Indrukwekkend monumentaal herenhuis, een klasse apart en ongekend voor de stad Groningen. Gebouwd in 1745, opgetrokken in een mengvorm van Lodewijk stijlen. Het geheel bestaat uit drie verdiepingen en een souterrain, in totaal meer dan 622m²(!) woonoppervlak.

Het pand dat oorspronkelijk gebouwd is als stadspaleis is in 1770 opgesplitst in twee delen, de rechterhelft wordt nu te koop aangeboden. Het Sichtermanhuis (vernoemd naar de opdrachtgever en eerste bewoner) is gelegen in het centrum van de stad met vrij uitzicht over het plein, onder dit plein bevindt zich een parkeergarage. De diepe tuin aan de achterzijde van het pand biedt veel privacy en zon. (perceelsgrootte 603m2)

Indeling: monumentale, sierlijke dubbele trap naar nummer 4 en 4a.
4a Bel-etage: Statige entree, lichte hal met marmeren vloer en toilet, dubbele deuren naar een indrukwekkende en royale kamer 'en suite' met suite-schuifdeuren en twee rijk uitgevoerde schouwen. Dubbele deuren naar een zijkamer/werkkamer. Via de achterkamer van de kamer 'en suite' komt u in een tussengelegen hal met achterdeur naar de tuin, toilet, trapopgang naar het ondergelegen souterrain en doorloop naar de achteruitbouw met woon/eetkeuken. De keuken is heerlijk licht door de hoge ramen en voorzien van een fraai ornamenten plafond.

Verdieping: zeer ruime en lichte overloop, dubbele deuren naar de grote slaap/werkkamer aan de voorzijde. Aan de achterzijde een tweede en derde kamer waarvan de derde een grote master bedroom is met eigen badkamer. Op deze verdieping een separaat toilet.

Tweede verdieping: onder twee dwarskappen nog een grote slaapkamer (voorheen twee kamers) een bergkamer, overloop met doorgang naar de achterzijde. Onder de tweede dwarskap aan de achterzijde bevindt zich een overloop, badkamer en een reusachtige zolderverdieping nog nader in te delen en af te werken.

Souterrain te bereiken via een eigen entree met hal aan de voorzijde van het huis onder de trapopgang, maar ook binnendoor te bereiken via de achtergelegen hal bij de keuken. Het souterrain is nu in gebruik als aparte wooneenheid (wordt leeg opgeleverd) met woonkamer, slaapvertrek, eenvoudige keuken, grote multifunctionele ruimte, badkamer met toilet en bergruimte.

Bijzonder is dat het pand grotendeels de oorspronkelijke indeling en rijke details heeft behouden: de marmeren gang, de dubbele deuren naar woonkamer, studeerkamer en slaapkamers, prachtige schouwen, vloeren en plafonds.
Perceel 603m2.
Inhoud circa 2800m3.
Woonoppervlak circa 622m²
Het betreft hier een Rijksmonument van ongekende statuur en allure in de stad Groningen.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie