Oude Kijk in 't Jatstraat 8-8a, 9712EG GRONINGEN

Woonopp.

296 m2

Perceelopp.

349 m2

Omschrijving

Prachtig rijksmonument in de binnenstad van Groningen met fraaie besloten en idyllische stadstuin, aangebouwd gastenhuisje en vrijstaande schuur/ fietsenberging van circa 38m² met achterom. Het oudste gedeelte van het huis dateert van 1625-1650. Het pand is verdeeld in een winkelgedeelte op de begane grond en een fors bovenhuis op de drie verdiepingen daarboven.

Indeling.
nummer 8:
Entree aan de voorzijde, midden in de pui. Winkelruimte met grote etalageruiten, verdeeld in drie compartimenten. Achtergelegen klein magazijn/bergruimte met toilet en cv-ketel. Totaal winkelruimte circa 88 m².

nummer 8a:
Entree op de begane grond (naast de entree van de winkel), gang naar achteren, deur naar de hal met meterkast en garderoberuimte, deur naar de (wijn)kelder, toilet, achterdeur naar de tuin. Op de begane grond nog een tuinkamer met eigen badkamer en openslaande deuren naar de tuin. Via een kleine verbindingsgang loopt u naar het aangebouwde 'gastenhuisje' met een kamer, doorloop naar de compacte keuken en trapopgang naar de verdieping onder de schuine kap met sfeervolle slaapkamer.

Via de centrale hal neemt u de trap naar de eerste verdieping, hier treft u een ruime overloop/hal, toilet en charmant klein balkon (geschikt voor bistrosetje voor twee personen). Royale woonkamer verdeeld in een voor- en achterkamer (totaal meer dan 55m²). Grote werkkamer met aansluitend een ruime extra kamer (te gebruiken als bergruimte) en een kleine werkkamer. Sfeervolle keuken, passend in de stijl van het huis.

Trap naar de tweede verdieping: zeer ruime en karaktervolle overloop. Deze grote overloop van circa 30m² kan prima dienstdoen als bijvoorbeeld tweede woonkamer of werkruimte. Deze centrale ruimte biedt toegang tot alle vertrekken die hieromheen liggen: vier slaapkamers, een bijkeuken met wasruimte en de badkamer.

Via een vaste trap kunt u naar de bovenste -derde- verdieping. Overloop, zolderruimte met cv-ketel opstelling, extra slaapkamer onder de schuine kap van circa 12m².

Bijzonderheden:
- bouwjaar vanaf 1625-1650;
- perceeloppervlak circa 260m² inclusief grote besloten stadstuin + daar nog extra bij een achtergelegen plaatsje, schuur en gang met achterom;
- woonoppervlak circa 300m² + kelder + zolderruimte;
- winkeloppervlak circa 88m².

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie