Pleviereneiland 7, 9613AS MEERSTAD

Woonopp.

151 m2

Perceelopp.

618 m2

Omschrijving

• De prijs betreft bieden vanaf € 500.000.
• Unieke waterwoning met verrassend grootse woonkamer plus open keuken met volop licht en ruimte.
• Energie-neutrale woning door warmtepomp plus 21 zonnepanelen.
• Fantastisch vrij uitzicht (1 km) over het Woldmeer, bekijk de video!
• Wij nodigen u uit om binnen te komen kijken naar de unieke combinatie van water, licht en architectuur. Ervaar het zelf en maakt u gerust een afspraak voor een uitgebreide rondleiding.

Wat een panoramisch uitzicht - vrijheid - ruimte - natuur! Een drijvend huis met de kwaliteiten en standaarden van een 'gewoon' modern huis. Aan de luxe waterwoning hoeft helemaal niets te gebeuren, u kunt er zo intrekken.

Wonen op deze plek in Meerstad aan het Woldmeer geeft een permanent vakantiegevoel. Vanaf je eigen terras duik je zo het schone water in of stap je ‘s winters op de schaats. Recreëren en leven in een groene en waterrijke omgeving met frisse lucht en prachtige vergezichten over water en land... U geniet hier van een diversiteit aan watervogels en de rust van de natuur, ondanks de nabijheid van de stad Groningen.

Dit huis is recent gebouwd in 2013 en helemaal energie-neutraal: verwarming en warm water via een warmtepomp, 21 zonnepanelen, koken op inductie, geen gasaansluiting. De waterwoning is optimaal geïsoleerd conform het bouwbesluit van 2012 en heeft een bijzonder degelijke constructie.

Gelegen op één van de mooiste plekken, aan de punt van een schiereiland, met een weidse blik over het meer, ligt de waterwoning op een eigen - grote - waterkavel van 618 m². Hier ligt het drijvend huis verankerd met daarbij een zonnig terras op het water van 42 m². De kavel biedt de mogelijkheid om tot wel drie (!) boten aan te leggen op het eigen perceel.

U heeft privacy door rietpartijen en beschoeiingen naast de waterwoning, die ervoor zorgen dat passerende pleziervaart op ruime afstand blijft. De waterkavel ligt in een afgebakende inham. De toegangsweg leidt naar vier waterwoningen die op ruime afstand van elkaar liggen.

Via een eigen - robuuste - loopbrug gaat u vanaf de wal naar het huis. Entree met hal, meterkast, ruim toilet met wastafeltje. Grote en lichte living van 80 m² (!) met woonkamer en open eetkeuken (split level). Dankzij de prachtige raampartijen die tot de grond reiken heeft u een heerlijke lichtinval en een fraai uitzicht naar alle zijden, waardoor buiten binnen wordt. Aan de woonkamerkant bevindt zich een dubbele schuifpui met Frans balkon. Een tweede schuifpui leidt naar het terras op het water.

Vanuit de woonkamer gaat u vier treden naar beneden naar de keuken die maar liefst 3½ meter hoog is. De keuken beschikt over een composiet werkblad en een keukeneiland met dubbele spoelbak, een eetbar en mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser. Aan de lange wand de overige keukenopstelling met een inductiekookplaat, afzuigkap, elektrische oven, combimagnetron, lades, koelkast en vriezer.

Vanuit de keuken kunt u met de trap naar de benedenverdieping. Hier vindt u drie slaapkamers: twee van 10 m² (evt. samen te voegen) en de master bedroom van 19 m². Een complete en moderne badkamer met tweede toilet, ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel. Beneden vindt u ook een grote inpandige berging van 15 m² (180cm hoog) met wasmachine- en droger-aansluiting. In de lange gang nog een grote kast met drie schuifdeuren en een kast met de warmtepomp.

Overige bijzonderheden:
• geen overdrachtsbelasting verschuldigd op de woning, u bespaart 2%;
• unieke woning, ontworpen door Kwint architecten;
• eikenhouten woonkamervloer en trappen (white wash afwerking);
• comfortabele vloerverwarming in het gehele huis;
• kwaliteits warmtepomp Alpha Innotec brine/water systeem;
• eigen fietsenberging (6 m²) met elektra op de wal;
• een hypotheek kan worden verstrekt door de Rabobank;

Meerstad ligt aan de rand van de stad Groningen, heeft een eigen school en gezondheidscentrum, een groot ‘land-art’ park en krijgt een supermarkt. Het totale gebied is uitgestrekt en beslaat 2.500 ha. Het Woldmeer is aantrekkelijk voor recreatie en wordt in oppervlakte uiteindelijk groter dan het Paterswoldsemeer. Strand op 10 minuten lopen van de woning.

Meerstad is zeer goed bereikbaar:
• Binnen een half uur met de fiets in het bruisende stadscentrum van Groningen;
• Openbaar vervoer met buslijn 5 naar het NS hoofdstation;
• Vanaf het Woldmeer via de sluis een directe vaarverbinding met het Slochterdiep.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie