Praediniussingel 17, 9711AC GRONINGEN

Woonopp.

251 m2

Perceelopp.

206 m2

Omschrijving

Grandeur op een toplocatie!

Niet vaak komt een herenhuis als dit te koop. De locatie aan de lommerrijke Praediniussingel is uitstekend. De uitstraling van dit Rijksmonument heeft grandeur en ingetogen klasse.
De maatvoering van het herenhuis is uiterst plezierig; royaal en toch nergens te groot. De beschutte en groene stadstuin is leuk aangelegd en heeft meerdere zon- en schaduwterrassen. Naast bovenstaande eigenschappen heeft dit pand ook potentie! Het van buiten en van binnenuit te bereiken nog in oorspronkelijke staat verkerende souterrain biedt volop mogelijkheden om volledig naar uw eigen woonwensen te transformeren; een royale woonkeuken, een geliefde tienerafdeling, een kantoor aan huis met afzonderlijke entree, alles is hier mogelijk.

Dit Rijksmonument is in 1896 gebouwd in een eclectische bouwstijl met elementen van de Neo-Renaissance. Omstreeks de twintiger jaren van de vorige eeuw is de achterzijde uitgebouwd tot de huidige keuken. De gevel is bijzonder fraai en rijk aan details. Uniek is de afzonderlijke toegang tot het souterrain. Zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde van het huis is in de loop der jaren van alles gemoderniseerd en gerestaureerd waarbij de oorspronkelijke indeling steeds goed bewaard is gebleven. Prachtig zijn de vele raampartijen, het rijke houtsnijwerk van het trappenhuis, de gemarmerde haldecoratie, de authentieke paneeldeuren, schouwen en suitedeuren in de woonkamer en de zeer ruime werkkamer op de eerste verdieping.
Vanuit de woonkamer op de bel-etage bereikt u via de veranda in een paar treden de tuin. Deze intieme tuin is ook afzonderlijk via het souterrain te bereiken.

De afgelopen jaren hebben de huidige bewoners met zorg en liefde voor het herenhuis gezorgd en waar nodig zorgvuldig onderhoud gepleegd zonder de klassieke schoonheid van dit monumentale object uit het oog te verliezen.
Ofschoon van goede kwaliteit is het sanitair en de keukeninrichting enigszins op leeftijd.
De maatvoering en indeling van het huis is zeer plezierig. Alle verdiepingen zijn royaal en hebben iets bijzonders en stijlvols maar nergens voelt het huis te groot. Het herenhuis biedt niet alleen een uitstekend thuis aan een gezin maar ook aan twee bewoners die zich hier prettig omarmd zullen voelen.

De Praediniussingel is één van de stijlvolste en meest geliefde locaties van Groningen. Mooie oude bomen sieren de singel. Fraaie monumentale herenhuizen vullen het straatbeeld.
Vanaf deze rustige singel wandelt u direct in het bruisende stadshart van Groningen. Ook per auto bereikt u meteen de ringweg.

Voor een goed gevoel voor de ruimte en de indeling verwijzen wij u naar de bijgeleverde plattegronden.
Voor een sfeerimpressie bevelen wij van harte de video aan.

Bijzonderheden:
- Toplocatie in Groningen;
- Fraai klassiek herenhuis met volop mogelijkheden voor eigen invulling;
- Prachtige gevel;
- Intieme en prettige stadstuin;
- Veel authentieke elementen en oorspronkelijke indeling bewaard gebleven;
- Plezierig licht herenhuis.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie