Rijksstraatweg 124, 9756AK GLIMMEN

Woonopp.

182 m2

Perceelopp.

580 m2

Omschrijving

Uitzonderlijk charmant herenhuis!

Naast de “oude” basisschool van Glimmen staat de voormalige “schoolmeesterswoning”, een leuk statig huis met een zeer aansprekende rijk gedecoreerde gevel. Het herenhuis is gebouwd in 1901 en door de tijd heen op een aansprekende wijze verbouwd en gemoderniseerd. Bij binnenkomst ervaar je direct de hoogte van de plafonds en het vele licht in de woonkamer.

Het woonhuis is vanwege zijn gaafheid aan de buitenzijde en het oorspronkelijke gebruik een gemeentelijk monument. Is gelegen op een perceel van 580 m2 en heeft een besloten terras op de achterzijde en een oprit die zeker voor meerdere auto’s geschikt is. Bovendien is er nog een ruime berging aanwezig voor de fietsen.

Indeling begane grond:
Riante entree – hal met lange gang die doorloopt tot in het achterhuis. Lichte en bovenal prettige woonkamer (48 m2) met haard, vaste kasten, parketvloer en sfeervol balkenplafond. Vanuit de hal is een werkkamer bereikbaar die op de voorzijde van het huis is gelegen.

De dichte keuken is modern en voorzien van alle gemakken, tevens is hier de toegang naar de ondergelegen kelder.

Het achterhuis met toegang tot de tuin beschikt over een toilet en een tweetal kamers van 15 en 6 m2. In het verleden is dit als praktijkruimte in gebruik geweest maar kan ook uitstekend worden aangepast naar een slaapkamer met badkamer op de begane grond.

Verdieping I:
Overloop met aansluitend 3 slaapkamers van 15, 10 en 14 m2. Badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel en toilet. Daarnaast is nog een wasruimte aanwezig met daarin ook de cv-combi.

Verdieping II:
Middels vlizotrap bereikbare bergzolder.

Bijzonderheden:
-woonoppervlak van 182 m2;
-gemeentelijk monument;
-Cv – combi uit 2021;
-Label D;
-Goed onderhouden charmant herenhuis.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie