Rijksstraatweg 17, 9756AA GLIMMEN

Woonopp.

95 m2

Perceelopp.

7.290 m2

Omschrijving

Een bijzonder aanbod in Glimmen aan de Rijksstraatweg!
Aan de rand van het Quintusbos vindt u op nummer 17 een zeer charmante en karakteristieke woonboerderij. Beeldbepalend is de markant vormgegeven 'theekoepel' aan de voorzijde van de boerderij. De monumentale boerderij heeft een bescheiden en handzame plattegrond. De woonoppervlakte bevindt zich op dit moment geheel op de begane grond, eventueel is dat uit te bereiden op de verdieping waar zich nu zolderruimte bevindt en/of in de inpandige schuurruimte.

Het geheel is gelegen op een fors perceel van 7290 m². Behalve een royale tuin om de boerderij heen gelegen vindt u er ook ruime parkeermogelijkheid achter de boerderij en naast gelegen een dubbele carport met hobbykamer er boven. De achterzijde van het perceel bestaat uit bos, dit loopt zonder zichtbare afscheiding over in het Quintusbos.
De boerderij en het Quintusbos maken onderdeel uit van het complex de Historische Buitenplaats Huis te Glimmen. Dit complex is als geheel aangemerkt als Rijks Monument.

Indeling:
Entree aan de linkerzijde, hal met moderne meterkast, toilet met wastafeltje. Rechts kunt u via een trapje naar de voor gelegen 'theekoepel', goed te gebruiken als werkkamer, muziekkamer of tweede woonkamer. Onder de 'theekoepel' vindt u een kelder.
Als u in de hal bij binnenkomst linksaf gaat komt u in de woonkamer met houtkachel, deze kamer is 32 m² groot. Aan de achterzijde van deze kamer kunt u via een gang/hal naar de andere vertrekken in huis. De keuken is eenvoudig qua opzet maar functioneel, u kunt hier naar de voorraadkelder en via een zijdeur aan de rechterzijde naar de tuin. Via de hal kunt u naar de slaapkamer, badkamer en een separaat gelegen douche met wastafel.
Achter in de gang kunt u binnendoor naar 'de deel', de inpandige schuurruimte met links gelegen nog een extra slaapkamer/ werkkamer.
De inpandige schuurruimte beschikt over twee grote 'baanderdeuren' aan de achterzijde en daarin een loopdeur. Via de schuur kunt u met een trap naar de zolderruimte.

Bijzonderheden:
- perceeloppervlak 7290 m²;
- woonoppervlak circa 95 m² met potentie tot uitbreiding daarvan;
- inpandige schuur circa 40 m², zolderruimte circa 40 m²;
- bouwjaar circa 1900;
- monumentaal rietgedekt pand en zeer beeldbepalend in Glimmen;
- naast gelegen dubbele carport met bovengelegen hobbykamer via een buitentrap te bereiken;
- overdracht via notaris H.Broekema;
- ter linkerzijde van het perceel wordt een strook grond gehuurd van Staatsbosbeheer;
- de boerderij biedt mogelijkheden en verdient modernisering!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie