Rijksstraatweg 263, 9752CC HAREN GN

Woonopp.

160 m2

Perceelopp.

690 m2

Omschrijving

Markant vrijstaand Herenhuis op fraaie woonlocatie en op plezierige afstand van het dorpscentrum en loopafstand van de scholen. Dit bijzondere woonhuis is gebouwd omstreeks 1909 en is qua bouwstijl verwant aan de Jugendstil periode. Dit komt tot uiting in de metselversieringen, stucwerk en houtdecoraties. Ook is een vergelijk te trekken met de “kleinere” stations architectuur.

Het Herenhuis is de afgelopen jaren perfect gemoderniseerd en verkeerd in goede staat van onderhoud, waarbij de binnenzijde een sfeer van rust en authenticiteit uitstraalt. Door de goede ligging op de zon en de hoge ramen rondom, is het een zonnig gezinshuis om in te leven. De diepe achtertuin (40 meter diep) is gelegen op het zuid – westen en biedt volop privacy en speelruimte.

Indeling begane grond:
Entree – hal met lambriseringen, modern toilet en trapopgang naar de verdieping. Fraaie woonkamer en suite (45 m2) met visgraat gelegde parketvloer, en suite kasten en hoge plafonds (3.50 meter). Tevens heeft de woonkamer een open haard en een stijlvolle ingebouwde boekenkast. Aan de achterzijde is de ruime woonkeuken (25 m2) gelegen met openslaande deuren naar het ruime verhoogde terras (van 36 m2) en de diepe achtertuin. Waar zich tevens nog een lagergelegen zonneterras bevindt. De keuken heeft ook een eigen zij – ingang maar is uiteraard ook via de centrale hal – entree te bereiken.

Bijkeuken met wasmachine aansluiting en toegang aansluitend naar een kelder. Er is tevens een andere kelder toegankelijk vanuit de keuken.

Verdieping I:
De verdieping beschikt over 4 slaapkamers van 12, 13, 8 en 22 m2 waarbij alle kamers zijn voorzien van vaste kasten en parket. De slaapkamers zijn sfeervol qua opzet en afwerking en in harmonie met het Herenhuis. Moderne badkamer met vloerverwarming, grote openslaande deuren naar Frans balkon, ruime douchehoek, grote stijlvolle inbouwkast, dubbele wastafel en tweede toilet.

Verdieping II:
Via vlizotrap bereikbare bergzolder.

-Zeer sfeervol en bijzonder Herenhuis op locatie die uitstekend is gesitueerd op de zon.
-De afgelopen jaren is het voegwerk, stucwerk (binnen en buiten), vloeren begane grond met isolatie, zink dakgoten,
windveren voorzien van kunststof planken met zink omgeven, en het dak volledig vervangen;
-Woonhuis voor de liefhebber van klassiek wonen in optima forma!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie