Rijksstraatweg 41, 9756AB GLIMMEN

Vraagprijs

€ 725.000 kosten koper

Woonopp.

184 m2

Perceelopp.

1.345 m2

Omschrijving

Licht verscholen achter groen passeer je deze prachtige kavel zomaar zonder het op te merken. Toch zeer de moeite waard om er eens grondig naar te kijken want dit levert een aangename verrassing op. Hier vinden we aan de Rijksstraatweg een sympathiek ogend vrijstaand huis met aangebouwde garage, gebouwd voor de tweede wereldoorlog met kenmerken van de zo geliefde Amsterdamse School-stijl. Achter het huis aangekomen begrijpt u wat wij met de verrassing bedoelen want het vrije zicht over de achtergelegen landerijen is subliem. De kavel is mooi van formaat en het huis staat er goed op gepositioneerd. Dit huis is sinds de jaren tachtig in handen van de familie en nu is langzamerhand tijd voor een nieuwe eigenaar die het wellicht naar eigen inzicht aan zal passen om er vervolgens ook vele jaren met plezier te kunnen wonen.

Het oorspronkelijke huis is in de loop der jaren op onderdelen veranderd, in de jaren tachtig uitgebouwd. Denkt u hierbij aan de serre. Ook aan de achterzijde is er een groot stuk bijgekomen, zowel op de begane grond als de etage. De etage van het oorspronkelijke huis betreft nu één ruimte met een slaapgedeelte en een open badkamer. Op de etage van de aanbouw vinden we nog een slaapkamer en aangrenzende badkamer. De plattegrond geeft een duidelijke verdeling van de ruimten weer. Maar er is meer. Achter in de tuin staat een fraai bijgebouw, een gebouw met een grote kelder bovendien. Door de vroegere bewoner werd de begane grond gebruikt als werkkamer en de kelder als opslagruimte voor onder meer wijnflessen. Dit bijgebouw kan worden verwarmd en is voorzien van een wc en pantry. Aan de achterzijde ervan vinden we een tuinschuurtje.

Natuurlijk ligt het er aan wie het koopt maar voor een groter gezin zal de indeling aangepast dienen te worden. Graag denken we met u mee en laten we u ook plannen zien die al eens gemaakt zijn. Dit huis koop je vanwege de mogelijkheden die het biedt, de ligging nabij Groningen maar vooral vanwege het weergaloze uitzicht op de achtergelegen natuur.

Belt u ons voor een afspraak ter plaatse? Wij laten het huis graag aan u zien!

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 725.000 kosten koper
Status
Recent verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Eengezinswoning
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1932
Bijzonderheden
Gedeeltelijk gestoffeerd
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
184 m2
Overige inpandige ruimte
19 m2
Externe bergruimte
20 m2
Perceeloppervlakte
1.345 m2
Inhoud
550 m3

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (3 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Rookkanaal

Energie

Energielabel
E
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Vrij uitzicht, in bosrijke omgeving
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort garage
Aangebouwd steen
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie