Schelfhorst 16-A, 9765TJ PATERSWOLDE

Woonopp.

305 m2

Perceelopp.

10.000 m2

Omschrijving

Droomplek met unieke uitdaging!

In het prachtige buurtschap Schelfhorst, onder de rook aan de zuid – west kant van de stad Groningen gelegen vrijstaand landhuis op een uitzonderlijk ruim perceel van circa 1 hectare. Dit kan met recht een droomplek worden genoemd. Schelfhorst is een uniek stukje natuur op de grens van Groningen-stad en Paterswolde waarbij natuurgebied “De Onlanden” letterlijk om de hoek is gelegen.

In Eelde-Paterswolde zijn vele voorzieningen zoals supermarkten, (basis-)scholen, kledingzaken, golfbaan, openluchtzwembad en bloemisten. De binnenstad van Groningen is eveneens uitstekend bereikbaar. Het nabijgelegen Paterswoldsemeer is een geweldig zeilmeer en kent diverse eilandjes. Met de auto is Paterswolde via de A28 goed bereikbaar! Kortom optimaal wonen in de natuur met alle voorzieningen binnen handbereik.

De uitdaging: het landhuis is gebouwd in 1975 en kan als een robuust huis met grote schuur worden omschreven, het woonoppervlak is maar liefst 305 m2 en de overige inpandige ruimte is 160 m2! Veel prettige vierkante meters voor de nieuwe bewoners graag groots en ruim willen wonen of wellicht wonen – werken willen combineren. Het huis vraagt echter wel om een stevige modernisering en in de huidige tijd zal ook aandacht moeten worden besteed aan verduurzaming. Dit biedt derhalve wel de perfecte mogelijkheid om het direct tot een eigen “(t)huis” te maken.

Indeling begane grond:
Entree – hal met garderobe en toilet, de living met haard biedt een geweldig zicht op de enorme achtertuin met fraaie bomen, natuurlijke vijver en groot gazon. De living en daarmee ook het terras is op het zuiden gesitueerd. Gezellige keuken die middels een corridor is verbonden met de grote schuur waarin 3 gelijkwaardige slaapkamers van 11 m2 zijn gelegen. Badkamer met toilet, douche en wastafel.

De schuur-garage van 80 m2 heeft een aparte stookruimte en een bijkeuken, daarnaast biedt de huidige zolder verdieping mogelijkheden volop voor extra woon – werk vierkante meters.

Het landhuis zelf beschikt ook over een slaapkamer van 17 m2 en tweede badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel en een studeer – werkkamer (21 m2) met vaste kasten.

Verdieping:
Op de verdieping is een zeer ruimte overloop met berging en een grote slaap – hobbyruimte van 43 m2 met een grote dakkapel die een prachtig uitzicht geeft over de tuin.

Tuin:
Het geheel is gesitueerd op een heerlijk ruim perceel waarbij de tuin landschappelijk is qua opzet en inrichting. Naast een groot gazon zijn er veel volwassen bomen, natuurlijke vijver en veel leuke plekjes om te genieten van deze unieke plek. Op het perceel zijn diverse bergingen en ook nog een bescheiden “thee huisje”.
Wij geven u graag een rondleiding zodat u de magie van de plek kunt ervaren maar ook kunt waarnemen dat het Landhuis veel verbouw potentie heeft!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie