Schipborgerweg 9, 9483PH ZEEGSE

Vraagprijs

€ 899.000 kosten koper

Woonopp.

212 m2

Perceelopp.

2.032 m2

Omschrijving

In het natuurrijke Zeegse, midden in het dorp en tegelijkertijd een beetje verscholen achter groen ligt dit charmante en niet alledaagse rietgedekte landhuis. Via de slingerende oprit kom je bij de vrijstaande woning met dubbele garage. Aan het begin van de jaren '50 gebouwd en in de loop der jaren uitgebouwd en verbeterd.

Via de voordeur en de achterliggende hal kom je in de grote living met serre aan de voorzijde. Vervolgens lopen we door naar de keuken (2015, gerenoveerd in 2023) met eetkamer en daarachter een tweede hal met toegang tot badkamer en slaapkamer op de begane grond als ook tot de werk- of slaapkamer met serre aan de achterzijde van de woning. De etage is zowel via de laatstgenoemde kamer alsmede via de hal/entree te bereiken. Twee trappen dus. Boven twee ruime slaapkamers, een tweede badkamer en veel bergruimte. Voor meer inzicht in de indeling van dit huis verwijzen wij u ook graag naar de plattegronden.

De toenmalige eigenaar liet het huis in 1978 vergroten met de garage en in 1997 werd de serre aan de voorzijde toegevoegd. De werkkamer en serre aan de achterzijde dateren van ruim twintig jaren geleden. Het huis is nagenoeg geheel voorzien van dubbel glas in houten kozijnen. Er zijn twee karakteristieke stalen kozijnen, vanwege de charme hebben de huidige eigenaars deze behouden en ook hier dubbel glas in laten zetten. In 2017 werden de gevels en de vloeren grotendeels voorzien van isolatiemateriaal. In 2018 is het huis aan de buitenzijde geschilderd en dubbel glas werd toegevoegd waar nodig in 2022. Eind januari worden er vier zonnepanelen geplaatst.

De huidige eigenaars wonen al jaren met veel plezier op dit mooie plekje. Nu mag het echter voor hen wel een fractie kleiner. Dit huis is in overleg op een nader te bepalen datum beschikbaar maar zo richting 01 juni 2024 zou goed uitkomen wat verkopers betreft.

Hier koopt u een bijzonder plekje in een dorp dat hecht is. De afgelopen jaren heeft verjonging plaatsgevonden doordat steeds meer jonge stellen/gezinnen Zeegse weten te ontdekken. Dit gegeven in combinatie met inwoners die er al lang wonen zorgt voor een mooie dynamiek. Er wordt gesproken over een gemeenschap zoals je dat in een dorp mag verwachten. Bovendien is de omgeving rijk voorzien van natuur. Het beschermde nationale Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa kent z'n weerga niet. Eindeloos wandelen en recreëren, hier kan het bij uitstek!

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 899.000 kosten koper
Status
Recent verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Landhuis
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1951
Bijzonderheden
Gedeeltelijk gestoffeerd, toegankelijk voor ouderen, toegankelijk voor gehandicapten
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met riet

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
212 m2
Overige inpandige ruimte
50 m2
Externe bergruimte
22 m2
Perceeloppervlakte
2.032 m2
Inhoud
925 m3

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (4 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Dakraam, tv kabel

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Muurisolatie, vloerisolatie
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort garage
Aangebouwd steen
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie