Schipdijk 5, 9321TV PEIZE

Woonopp.

207 m2

Perceelopp.

8.410 m2

Omschrijving

Een ontzettend leuke woonboerderij aan de rand van Peize. Het formaat is goed, de uitstraling aantrekkelijk en aan de binnenzijde op zeer verrassende wijze aan de hand van een architect volledig verbouwd tot een modern, sfeervol en duurzaam woonhuis. En wat te denken van het formaat van het perceel? Maar liefst 8.410 vierkante meter tuin met veel gras, bomen en een prachtige vijver. Dit woonhuis ligt naast de ijsbaan van Peize; in de winter uitzicht op water of ijs en in de zomer op gras met schapen. Hoewel het gevoel van buitenwonen hier duidelijk aanwezig is woon je hier toch in het dorp. Een paar minuten fietsen en je bent bij de winkels maar ook bij de gezellige horeca van Peize. De stad Groningen? Die ligt op fietsafstand en via de Onlanden is het nog een prachtige route ook!

Bij binnenkomst valt het direct op dat het een licht huis is geworden. Handig geplaatste (dak)ramen en prachtige zichtlijnen geven een comfortabel gevoel van ruimte en licht. Feitelijk is de begane grond ingedeeld in compartimenten die naar wens af te sluiten dan wel te openen zijn. De houtkachel in de woonkamer geeft niet alleen een mooie sfeer, ook is het een vernuftig systeem dat is aangesloten op het centrale verwarmingssysteem waarmee je het huis kunt verwarmen en kunt voorzien van warm water (middels het 800 liter buffervat). Hiermee heeft de aanwezige gasgestookte cv-ketel een zeer ontspannen bestaan want die wordt maar minimaal gebruikt. Ook aan zonne-energie is overigens gedacht, er zijn namelijk 14 zonnepanelen aanwezig. De begane grond is onder meer ingedeeld met de woonkamer en open keuken, twee slaapkamers en een badkamer. De etage bestaat uit twee slaapkamers, een tweede badkamer in voorbereiding (nu nog casco) en een ruime overloop.

Op het erf zien we een aantal bijgebouwen. Te weten de oude schuur met werkplaats en ruimte die door de vorige eigenaars als gastenverblijf werd gebruikt. Daarnaast een houtopslag. Aan de ijsbaanzijde een overkapping om lekker buiten te kunnen eten bijvoorbeeld en achter in de tuin een kleine houten opslag voor tuingereedschap.

Dit is vrij wonen en toch zo in de bewoonde wereld. Een mooie combinatie voor diegene die nabij Groningen met al haar voorzieningen wil wonen en tegelijk de ruimte van een dorp wil ervaren.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie