Sint Lucasstraat 2-2a, 9718LR GRONINGEN

Woonopp.

245 m2

Perceelopp.

226 m2

Omschrijving

Dit prachtige markante statige en zeer ruime herenhuis staat in een mooi zijstraatje van de Kraneweg in de gewilde Schilderswijk. De bakker om de hoek, het Noorderplantsoen en stadscentrum op loopafstand en toch ook vlak bij de uitvalswegen uit de stad. Het pand is geschikt voor (dubbele) bewoning, de combinatie wonen en werken, living together apart of zoals het nu gebruikt wordt: beneden de B&B en boven zelf bewonen. Met de hoge plafonds en originele bouwelementen uit de Jugendstil periode is de uitstraling van het bouwjaar 1913 zeer goed bewaard gebleven.

Dit riante herenhuis heeft 245 m² woonoppervlak, verdeeld over de drie woonlagen en de aangebouwde studio achter het pand (zie de luchtfoto voor een goede indruk). Daarnaast een grote inpandige garage en werkplaats op de begane grond (60 m²) met daarboven gelegen bergzolder (40m2) en een ruime kelder. Buitenruimtes: besloten zonnige stadstuin op de begane grond, een zeer ruim dakterras op de eerste verdieping (beiden op het zuidwesten), op de tweede verdieping twee balkons. Op het dak zijn recent 12 zonnepanelen geplaatst.

Indeling beneden: statige entree met vestibule, hal met trappenhuis, gang met toegang tot bijkeuken met keukenblok/wasmachine/droger en cv-ketel, toegangsdeur naar de kelder (16 m²), Werkkamer/kantoortje (11 m²) met doorgang naar de achtergelegen hal. Via deze hal kunt u naar de werkplaats/berging (17 m²) en via een brede gang met moderne gastenbadkamer (toilet/douche/wastafel) naar De Studio: een grote prachtige multifunctionele lichte ruimte van 50 m² met eigen complete keuken en hoogslaper. Tuindeur naar de aan de achterzijde -beschut gelegen- stadstuin (ruim 40 m²).

De inpandige nette garage en bovengelegen bergzolder zijn vanaf de St. Lucasstraat via dubbele houten garagedeuren en binnendoor via de achtergelegen gang te bereiken.

Eerste verdieping: overloop met toegang tot woonkamer, keuken, toilet en inloop voorraadkast. Een royale woonkamer-en-suite (50m2), de voorkamer met fraaie erker, hardstenen schouw en zijkamer wordt gescheiden van de achterkamer door fraaie en-suite-schuifdeuren met vaste kasten. De achterkamer geeft middels openslaande deuren toegang tot het grote op het zuidwesten gelegen dakterras. De woonkamer heeft mooie hoge sierplafonds en schitterende details in het houtwerk. Naast de achterkamer ligt de in 2014 gemoderniseerde eetkeuken, vanuit de keuken ook een deur naar het terras.

Tweede verdieping: in totaal 5 kamers. twee grote slaapkamers (beide met balkon), twee kleinere kamers en een tussenkamer met fraaie en functionele inbouwkasten, lichte badkamer met bad, douche, 3de toilet en wastafelmeubel.



Bijzonderheden:

- bouwjaar circa 1913, restauratie en modernisering in fasen tot recent;

- perceeloppervlak 226 m²;

- woonoppervlak circa 245 m²;

- garage + werkplaats/berging samen circa 60 m² (+ extra zolder/bergruimte 40m2)

- inhoud circa 1200 m³;

- verwarming middels cv-HR combi-Remeha Calenta 2013 (gehele pand) en bijverwarming via gaskachel in de studio beneden.

- voorzien van 12 zonnepanelen, januari 2020;

- vrijwel volledig voorzien van isolerende beglazing, glas-in-lood-ramen dmv voorzetramen, voorzien van dakisolatie;

- extra licht door de hoekligging en ramen in de zijgevel;

- zeer goed onderhouden en met liefde bewoond en gerestaureerd!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie