Stationsstraat 9-b, 9711AR GRONINGEN

Woonopp.

223 m2

Omschrijving

Wilt u in de binnenstad wonen? Met twee eigen parkeerplekken achter uw huis? Dat kan!

Monumentaal en statig herenhuis met circa 223 m² woonoppervlak verdeeld over vier woonlagen in de binnenstad van Groningen met grenzend aan de achtertuin twee(!) eigen parkeerplaatsen.

Naast de uitstekende stand is de ligging gunstig ten opzichte van het stadshart, vlakbij het Groninger Museum, het NS-hoofdstation en uitvalswegen. Het pand betreft de rechterhelft van een 'twee-onder-een-kap'. Men deelt de statige entree met het linker huis. Het totale pand is gebouwd in 1885 en juridisch en feitelijk gesplitst in twee royale stadshuizen in 1996. De huidige eigenaar heeft het verder gemoderniseerd en van meer luxe en comfort voorzien vanaf 2002.

Indeling:
Entree met een klein trapje midden in de voorgevel van het pand naar de bel-etage. Gemeenschappelijke hal met de linker buren. Eigen entree, royale hal met trappenhuis in het midden van het pand. Aan de voorzijde een werkkamer van circa 17 m² en aan de achterzijde de woonkeuken met serre, totaal bijna 30 m² groot. De keuken is van het merk Bulthaup en voorzien van diverse apparatuur. Hier is plaats voor een forse eettafel én een zitje in de serre. Via de achter hal/gang vindt u een diepe bergkast, het toilet en tevens de achterdeur naar de tuin en de twee eigen parkeerplaatsen.

Souterrain: via de centrale hal en het trappenhuis kunt u naar beneden naar het souterrain. Aan de voorzijde van het huis een nette en grote kelder-ruimte van circa 20 m² die in gebruik is als berging en wasruimte. Tussengelegen hal met toilet en kleine pantry. Aan de achterzijde een werkkamer/ gastenkamer met schouw, inbouwkasten. Totaal circa 25 m² groot. Naast deze kamer een berging/halletje waar de fietsen kunnen staan met achterdeur naar de tuin. Let op: de stahoogte is in het souterrain beperkt!

Eerste verdieping: overloop, fraaie voorkamer van circa 32 m² met prachtige schouw en een klein balkon aan de voorzijde van het pand. Deze kamer is nu in gebruik als woonkamer. De achterkamer van circa 20 m² is nu in gebruik als slaapkamer met ingebouwde kastenwand en dakterras/balkon van circa 9 m² (boven de serre van de keuken).
Tussen beide vertrekken ligt een compacte nette badkamer met een douche, toilet en dubbele wastafel.

Tweede verdieping: overloop met groot dakraam waardoor het open trappenhuis lekker licht is. Aan de achterzijde een slaapkamer van circa 17 m² met ingebouwde kasten en aan de voorzijde een forse slaapkamer van circa 25 m² met een eigen 'open' badkamer met ligbad, wastafel en stoom-douchecabine. De houten constructie van de schuine kap is fraai in het zicht (dak geïsoleerd aan de buitenzijde). Via de overloop een vierde toilet en een kast waarin de HR cv-ketel (Nefit Excellent 2005).

Bijzonderheden:
- bouwjaar circa 1885, splitsing 1996, modernisering vanaf 2002;
- woonoppervlak circa 223² (inclusief werkkamer en hal in het souterrain);
- inhoud circa 750m³;
- perceeloppervlak circa 120m² ;
- grondig en compleet verbouwd en gemoderniseerd in 1996 en vanaf 2002;
- recent (2020) is grotendeels isolerend dubbel HR++ glas geplaatst;
- Rijksmonument en liggend in Beschermd Stadsgebied (centrum);
- de beide eigen parkeerplaatsen zijn te bereiken via de doodlopende Blekersgang (vanaf het Zuiderdiep in te rijden)
- de compacte stadstuin is eventueel anders in te delen/ te vergroten door één parkeerplaats of twee op te offeren voor meer tuingrond.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie