Stationsweg 20, 9751CC HAREN GN

Woonopp.

220 m2

Perceelopp.

2.140 m2

Omschrijving

Villa Het Uilennest is in 1928 ontworpen door J.A. Boer, het resultaat is een villa met een opvallende rieten kap en een robuuste gemetselde schoorsteen. Prachtig achterop de grote en zeer diepe kavel gesitueerd zodat er ten opzichte van de weg niet alleen veel privacy wordt ervaren maar er ook een lange oprit kon worden aangelegd hetgeen de grandeur van dit bijzondere Rijksmonument ten goede is gekomen. Wat direct bij aankomst opvalt is de hoge ligging van het huis ten opzichte van de tuin zodat zij extra aandacht naar zich toe trekt. Het geheel levert een uniek plaatje op waarbij de combinatie van donkere, gesinterde mondsteen, rieten kap en wit houtwerk met roedeverdelingen in de vensterpartijen een aangenaam contrast oplevert. Tenslotte een mooi detail boven in de schoorsteen verwerkt; een ornament met de afbeelding van een uil.

Binnen aangekomen is direct zichtbaar en voelbaar dat dit huis slechts enkele jaren geleden zeer grondig is gerenoveerd. Feitelijk is alles onder handen genomen met uitzondering van de gevels en de constructie van het dak. De rieten bedekking is nieuw, net als elektra, waterleidingen, houtwerk/schilderwerk, keuken, sanitair, stucwerk, hang- en sluitwerk, etc. etc. Veelzeggend onderdeel van de renovatie; meer dan 200 raampjes werden vakkundig vervangen door dubbel monumentenglas. Kostbaar maar het kenmerk van de ware liefhebber die laat renoveren met oog voor detail.

De omvang en het privacyrijke karakter van de tuin doet denken aan de slogan van de gemeente Haren aan het einde van de jaren '20; "waarom wachten met buiten wonen tot je binnen bent?". Dit met als doel om vermogende kopers aan te trekken voor de tuindorpachtige uitbreidingswijk van Haren in die tijd. De tuin wordt keurig netjes onderhouden en is ingericht met diverse zitjes. Ook valt hier met name het fenomenale bijgebouw op. De huidige eigenaar liet het nieuw bouwen door een zeer vakkundig aannemer in 2019. Het project liep enigszins uit de hand en er werd op niets bezuinigd. Het gevolg is een volledig geïsoleerd bijgebouw met niet alleen een garage/berging maar ook een (werk)kamer, badkamer en een grote, droge zolder. Dit alles grotendeels in de stijl van het huis zelf, uniek! Overigens is de oprit van het perceel afsluitbaar met een automatisch bedienbare toegangspoort.

Wij kunnen moeiteloos doorgaan met het opschrijven van superlatieven maar oordeelt u vooral zelf. Dit is niet het huis voor degene die enorm veel woonoppervlakte zoekt maar de perfecte keuze voor de liefhebber die op een heerlijke plek in het groene Haren genieten wil!

Bijzonderheid:
De woonoppervlakte is vermeld van het totaal (woning en bewoonbaar deel bijgebouw). De inhoud betreft alleen het woonhuis. Het bijgebouw is circa 300 m³ groot.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie