Stationsweg 82, 9471GV ZUIDLAREN

Woonopp.

235 m2

Perceelopp.

1.200 m2

Omschrijving

Op één van de mooiste plekjes nabij het geliefde dorpshart van het brinkdorp Zuidlaren vindt u dit voortreffelijke, klassieke riet gedekte landhuis.
De uitstraling, de afwerking, de liefelijke en fraaie aangelegde tuin, de stijlvolle houten garage met hobbyruimte en tuinkas; dit alles maakt dat u echt zult genieten van dit uitstekend gerenoveerde huis.
Het in 1921 gebouwde landhuis, oorspronkelijk genaamd Villa Monrovia is gebouwd door de oud consul van Liberia, de heer Reiling. Daarna heeft het huis nog dienst gedaan als pension en als tandartspraktijk en woonhuis. Sinds 2001 heeft de huidige eigenaar met zorg, kunde en toewijding het huidige prachtige landhuis gerealiseerd. Er is een stijlvolle houten (eiken) garage bijgebouwd (elektrische deuren en elektrisch toegangshek) en in 2012 is een unieke en een passende orangerie/serre aan het huis vervaardigd. Deze prachtige serre verruimt de mooie keuken en kan dienst doen als woonkeuken maar ook als 2e living.

De ligging van het landhuis is prettig. U wandelt direct het uitstekend geoutilleerde centrum van Zuidlaren in. Zuidlaren is zo populair omdat het uitstekende faciliteiten koppelt aan groen en rust. Ook steden als Groningen en Assen bereikt u in circa 15 autominuten. Het groene Zuidlaren heeft de natuur als buurman. Zuidlaren grenst aan de ene zijde aan het watersportgebied van het Zuidlaardermeer en aan de andere zijde aan het bekroonde natuurlandschap van het Stroomdal van de Drentsche Aa. Zuidlaren heeft een keur aan winkels, een rijkelijk en actief verenigingsleven en meerdere scholen.

Het landhuis grenst aan de achterzijde aan publiek toegankelijk bos. Dus aan de achterzijde ligt het huis heerlijk vrij. De doorgaande weg aan de voorzijde maakt dat u snel en eenvoudig de uitvalswegen naar Groningen en Assen kunt bereiken.

De tuin is met zorg en gevoel voor ruimte aangelegd. Er zijn fraaie zonne- en schaduwterrassen. Ofschoon het landhuis aan de doorgaande weg is gesitueerd ervaart u de rust in de royale en fraaie tuin. Naast de dubbele garage met annex leuke hobbyruimte heeft de tuin een tuinkas en een houten berging.

Het huis zelf is uitermate goed verzorgd. Fraai glas-in-lood werk, mooie en stijlvolle raampartijen (voorzien van dubbele beglazing), prachtige deuren, authentieke schouwen met open-, gas- en inzethaarden, een gezellige houtkachel en een zeer woonbare indeling zijn enige zaken die het leven in dit huis zo plezierig maken.
Vele zaken in het huis zijn speciaal op maat gemaakt. De kastenwanden in de kinderkamers, de luxe badkamer, de extra douche voor de gasten en het glas-in-lood, alles past bij dit fijne landhuis.

De landelijke maar in rustige kleurstelling uitgevoerde keuken is van alle gemakken voorzien en heeft een natuurstenen aanrechtblad. Bij de keuken is direct een grote droge kelder gesitueerd. Ideaal voor wijn of andere opslag. In de kelder is een waterontharder geplaatst.

Uniek aan dit huis is het feit dat je vanuit alle vertrekken leuk uitzicht op de tuin of het groen van Zuidlaren hebt. De werkkamer met gashaard op de begane grond is een fijne en rustige werkplek. De eetkamer (met schouw) biedt prachtig zicht op de tuin. De living heeft zicht aan drie zijden!
De 4 slaapvertrekken op de etage hebben allen iets charmants en intiems. Er bestaat een mogelijkheid voor een 5e kamer maar deze ruimte is nu in gebruik als “was”kamer en onder andere voorzien van 2e douche, toilet, wasmachine aansluiting en strijkinrichting.
De badkamer is stijlvol, heeft een mooie raampartij en is voorzien van ligbad, douche, wastafelmeubel en toilet.

Via een vlizotrap bereikt u de royale zolder. De rieten kap (schroefdak) is geïsoleerd.

Voor een gevoel van de ruimte en de indeling verwijzen wij u naar de bijgeleverde plattegronden.
Voor de sfeer en bijzonderheid van dit huis moet u beslist de video en de foto’s bekijken.

Bijzonderheden:
- Fraai riet gedekt landhuis nabij centrum Zuidlaren;
- Uitermate smaakvol en verzorgd;
- Royale en privacy biedende tuin met volop zon;
- Dubbel houten garage met daaraan vast leuke hobbyruimte;
- De busverbindingen naar Groningen en Assen zijn uitstekend en in de directe nabijheid;
- Snel op het Zuidlaardermeer en in de natuur.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie