Sterrebosstraat 5, 9725JN GRONINGEN

Woonopp.

178 m2

Perceelopp.

120 m2

Omschrijving

In de geliefde Herewegbuurt gelegen markant en zeer royaal Herenhuis met 5 slaapkamers en twee badkamers!

Dit heerlijke gezinshuis combineert sfeervolle en, voor de bouwperiode (1922), kenmerkende details zoals een granitovloer, glas in lood, hoge plafonds en paneeldeuren. Maar de uitbreiding in 2016, is modern en strak en biedt veel extra woon vierkante meters. De straat is rustig met een leuk speelpleintje recht tegenover het huis. De straat is thans volop in positieve beweging en naast het huis wordt gebouwd aan een nieuw herenhuis, dit als afronding van een klein inbreidingsplan.

De wijk staat garant voor gezellig wonen in een karakteristieke buurt, op loopafstand van het stadscentrum en het centraal station.

Indeling begane grond:
Entree met vestibule, hal met trapopgang, toilet en bergruimte onder de trap. Sfeervolle woonkamer van 35 m2 met twee schouwen waarvan een met houtkachel, houten vloer, hoge plafonds en deuren naar de achtertuin. Halfopen moderne keuken voorzien van inbouwapparatuur en quooker met doorgang naar de bijkeuken met witgoed aansluitingen en deur naar de tuin. Aansluitend is een bergruimte met achteringang. De tuin is onderhoudsvriendelijk aangelegd maar toch groen en op het zuid – westen georiënteerd. Een heerlijke plek die als verlengstuk van de woonkamer kan worden gezien.

Verdieping I:
Overloop met aansluitend 3 slaapkamers van 15, 14 en 7 m2, deels voorzien schouwen en ramen met roede verdeling, de slaapkamer op de achterzijde heeft een kastenwand. Volledig gemoderniseerde badkamer met douche, ligbad, toilet, brede wastafel en deuren naar bescheiden balkon op de achterzijde.

Verdieping II:
Overloop met 2 slaapkamers gelijkwaardige slaapkamers van 15 m2, de slaapkamer op de voorzijde biedt toegang tot een balkon. Tweede badkamer met douche, toilet en dubbele brede wastafel. Daarnaast is nog een bergkamer van 5 m2 aanwezig.

Op het dak zijn 12 zonnepanelen aanwezig, die ervoor zorgen dat het huis nagenoeg zelfvoorzienend is qua elektra verbruik. De kruipruimte is voorzien van eps isolatie korrels.

Kortom een buitengewoon heerlijk en riant herenhuis op een uiterst prettige woonplek aan de zuidkant van de binnenstad!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie