't Wit 2, 9463TD EEXT

Woonopp.

330 m2

Perceelopp.

20.270 m2

Omschrijving

Wat een vrijheid!

Op enkele minuten verwijderd van het geliefde Drentse brinkdorp Eext treft u dit door natuur omzoomd woonhuis. Bij het goed onderhouden vrijstaande huis behoort circa 2 hectare (!) eigen grond (het kadaster meet dit nog uit). De eigen grond behelst weiland, eigen bosschages en een riante plek voor het parkeren van meerdere auto’s.
Het uitzicht is prachtig! Weids kijkt u over de licht glooiende aangrenzende weilanden. Het wonen op dit vrije plekje is bijzonder plezierig. Indien gewenst is er weiland voor uw paarden of voor andere dieren, ook zijn er mooie bosschages en houtwallen omzoomde gronden. De vijverpartij is riant en fraai aangelegd zodat u ook vanuit het huis hier mooi uitzicht over heeft.
Het oorspronkelijk in 1983 gebouwde huis is in 2000 volledig ver- en uitgebouwd. Eveneens is de riante en professionele schuur in 2000 vervaardigd. Deze schuur biedt ruimte aan hobby of eventueel aan professioneel gebruik. Onder de schuur heeft u extra parkeerplaatsen (carport). Eveneens is hier houtopslag voor de houtvergasser.

De afgelopen jaren heeft de huidige eigenaar dit riet gedekte landhuis volledig naar de energie eisen van nu getransformeerd. Als voorschotnota wordt € 53,-- (!) betaald. Dit is gerealiseerd door kundig combinaties in energielevering te gebruiken; in 2008 is een aardwarmtepomp systeem geplaatst met drie bronnen op minimaal 75 meter, in 2011 zijn 42 zonnepanelen geplaatst en in 2015 zijn 120-pijps zonnecollectoren geplaatst met een 2500 liter buffervat in combinatie met een houtvergasser (2016). Vanzelfsprekend is het huis goed geïsoleerd met dak-, glas-, muur- en (grotendeels) vloerisolatie.
Dit alles maakt dat u riant vrijstaand kunt wonen zonder torenhoge energielasten.

Het dorpje Eext is een fraai Drents brinkdorp te midden gelegen in het geroemde en beschermde natuurlandschap van het stroomdal van de Drentsche Aa.
Vanuit uw landhuis kunt u uren fietsen of wandelen door de prachtige natuur.
Leuke steden als Groningen en Assen bereikt u in circa 20 autominuten. Voor uitgebreid boodschappen of winkelen gaat u naar de nabijgelegen en uitstekende geoutilleerde dorpen als Gieten, Annen en Zuidlaren. Er is een basisschool en een supermarkt in Eext.

Het huis zelf heeft een plezierige maatvoering; ruim maar niet te groot. Daarnaast is een volledige woonplattegrond op de begane grond, dus het huis is ook levensloopbestendig.
De liefhebber van wellness kan zijn of haar hart ophalen. Er is in het souterrain een royale sauna en een prettig zwembad met naastgelegen ontspanruimte. Ook bevindt zich hier een hobby-/biljartkamer.

Indeling:
Entree naar L-vormige woonkamer met moderne open keuken voorzien van werkeiland. Vanuit de sfeervolle woonkamer met houtkachel kijkt u prachtig vrij weg over de vijver en de landerijen. In het verlengde van de keuken bevindt zich een bijkeuken met toegang naar buiten. Vanuit de hal op de begane grond bereikt u de royale master bedroom met luxe aangrenzende badkamer voorzien van ligbad, toilet, separate douche en dubbel wastafelmeubel. Op de begane grond vindt u eveneens een royale werkkamer.

Op de 1e etage bevinden zich rondom de ruime overloop een viertal slaapvertrekken. Eveneens is hier een 2e badkamer gesitueerd. Deze is voorzien van ligbad, douche, wastafel en toilet. De verdieping is sfeervol door het gebruik van houten balken in combinatie met een moderne afwerking. Een royale zolder is middels een vlizotrap via de overloop te bereiken.

Heel bijzonder is de prachtige ruimte in het souterrain. Hier kunt u in alle rust genieten van een complete wellness. Deze wellness heeft een binnen zwembad, een grote sauna, relaxruimte (zowel binnen als buiten). De relaxruimte is charmant, is voorzien van een barretje en via de openslaande deuren loopt u direct een volledig privacy biedend buitenterras op met gemetselde buitenhaard. De grondwarmte installatie is hier kundig en netjes geplaatst. In het souterrain bevindt zich eveneens een grote kamer die nu dienst doet als biljartkamer en een werkkamer.

De grote schuur is ideaal voor hobby en of professie. Er is veel ruimte voor berging zowel op de begane grond als op zolder. Tevens is er een toilet en een keuken aanwezig. Onder de schuur is via een verdieping achter de schuur extra ruimte gecreëerd voor droog stallen van materiaal of auto’s. Hier bevindt zich de houtopslag voor de houtvergasser die zich in de berging bevindt. De schuur huisvest eveneens het 2500 liter buffervat voor de naastgelegen zonnecollectoren.

Bijzonderheden:
- Vrije en rustige locatie te midden van het groen;
- Daar de exacte grootte van de kavel nog door het kadaster wordt uitgemeten dient de
grootte van de grond (circa 2 hectare) als goede indicatie;
- Aardwarmte met 3 bronnen (2008);
- 42 zonnepanelen (2011);
- 120-pijps zonnecollectoren met 2500 liter buffervat (2015) gecombineerd met
houtvergasser (2016);
- Perfecte schuur voor hobby of professie;
- Uitermate plezierige wellness met sauna, zwembad, relaxruimte (binnen en buiten) en
biljartkamer.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie