Turftorenstraat 14, 9712BP GRONINGEN

Woonopp.

296 m2

Perceelopp.

319 m2

Omschrijving

Monumentaal herenhuis gelegen in een rustiek en geliefd straatje in hartje stad.

De statige gevel verbergt een verrassend ingedeeld huis die feitelijk bestaat uit een ruim voor- en achterhuis met een diepe, sfeervolle stadstuin op het zuidwesten met volop rust en privacy. Door een zorgvuldige en onder architectuur uitgevoerde verbouwing is een prachtig ruim herenhuis ontstaan waar het licht op zeer plezierige wijze in het gehele pand valt en waarin het dankzij de ruimteverdeling zeer comfortabel en prettig wonen is. Bovendien is dit karaktervolle huis al in 2012 grondig verduurzaamd doordat nagenoeg alles is geïsoleerd! Het herenhuis beschikt over een A label hetgeen zeker bijzonder is voor een huis uit 1880.

Op de begane grond en de verdieping lopen het voor- en achterhuis in elkaar over. Op de tweede verdieping zijn gescheiden kamers onder de kap. Gezien de ruimte en de indeling is het ook zeer geschikt voor de combinatie van wonen – werken.

Begane grond:
Entree – hal met garderobe, toilet en trapopgang. De woonkeuken van 45 m2 is opgedeeld in een eethoek op de voorzijde en de moderne keuken op de achterzijde die ook direct toegang geeft tot de patio van 10 m2, deze kan middels harmonicadeuren volledig worden open gezet. De keuken is uitstekend geoutilleerd qua apparatuur en de royale kastenwand geeft veel bergruimte.

Op de achterzijde is de living (44 m2) die een heerlijk zicht heeft op de besloten stadstuin, ook hier zijn harmonicadeuren naar de patio en naar de tuin. Op deze wijze kan de tuin naar “binnen” worden gehaald. De living heeft evenals de woonkeuken een fraaie parketvloer en de woonkamer beschikt een robuuste open haard.

Middels een tussenhal is een “uitpandig” toilet te bereiken en de kelder die nagenoeg onder de gehele woonkamer is gesitueerd. Tevens is hier een tweede trapopgang naar de verdieping.

De stadstuin en het terras zijn prettig op het zuid – westen gelegen, biedt volop privacy en achter in de tuin is nog een tuinberging – schuur.

Verdieping I:
Boven de woonkeuken is een geweldige werk – studeerkamer van 52 m2 met kitchenette. Deze ruimte kan voor vele doeleinden worden gebruikt en is middels de trapopgang in de hal direct te bereiken. In het achterhuis is op de overloop een kast, slaapkamer en een moderne badkamer met toilet, dubbele wastafel en inloopdouche.

Verdieping II:
Onder de kap van het voorhuis zijn twee slaapkamers die beide 20 m2 groot zijn. Door de vele ramen en dakvensters zijn deze kamers heerlijk licht. De kamer op de voorzijde beschikt over een kast en vanaf de overloop is een badkamer te bereiken met douche, toilet en wastafel.
Boven het achterhuis is een slaapkamer van eveneens 20 m2. Vanaf de overloop is de wasruimte met witgoed aansluitingen te bereiken.

Kortom een uitzonderlijk fraai en met oog voor detail gemoderniseerd herenhuis met bijna 300 m2 aan woonoppervlak.
Bijzonderheden:
- Unieke binnenstadslocatie
- Gemeentelijk monument
- Label A
- 14 zonnepanelen in 2019 geplaatst
- 295 m2 wonen, inhoud 1118 m3

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie