Vagevuurselaan 1, 9312VD NIETAP

Vraagprijs

€ 1.100.000 kosten koper

Woonopp.

605 m2

Perceelopp.

21750 m2

Omschrijving

Te Terheijl (Nietap) staat te koop een schitterend 'landgoed'.

Terheijl ligt 15 km ten zuidwesten van Groningen in de kop van de provincie Drenthe. Op de meest unieke locatie bevindt zich het 'landgoed'. Het 'landgoed', via een oprijlaan van 300m te bereiken, bestaat uit een landhuis, een tweede gebouw, een bijzonder zwembad, vijver, bos en eiland. De combinatie van de ligging in Noord Drenthe, de natuurlijke bosrijke omgeving, de locatie en haar inrichting en de architectuur van de gebouwen maakt het tot een uniek geheel, met veel privacy. Het totaal aan grond is ruim 2 hectare, bestaande uit en zeer smaakvol aangelegde tuin met uitzicht op een vijver met daarin gelegen een eiland met bos, het geheel omsloten door een bospad. Alles verkerend in een uitstekende staat van onderhoud.

Het landhuis is een voormalige boerderij, in 1994 bijna volledig herbouwd en geheel nieuw ingedeeld. Het uiterlijk van het landhuis kenmerkt zich door de crèmekleurige muren en het dak van de voormalige deel is met riet gedekt. Het voorhuis is gedekt met donkerblauw satijn glanzende dakpannen. De begane grond kent een bruto oppervlakte van ± 270m². De gehele nuttige vloeroppervlakte bedraagt 425m². Het geheel is in Catalaanse stijl afgewerkt, de wanden en plafonds zijn met wit schuurwerk gestukadoord. In het toilet, de keuken en badkamer is crème kleurig marmer toegepast als wand en vloerbekleding. Alle overige ruimten zijn voorzien van stoffen vloerbedekking.

Begane grond woonhuis:
hal, toilet, meterkast, woonkamer, eetkamer, keuken, provisiekast, bijkeuken, trapopgang, tussenhal, badkamer, kleedkamer, slaapkamer, studeerkamer met archiefruimte. De keuken is op maat gebouwd en is voorzien van Atag inbouw apparatuur. De badkamer biedt de voorzieningen van een douche met drie douchemogelijkheden, een wasunit, een toilet, een bidet en een verlaagd Ucosan inbouwligbad. De woonkamer heeft een speelse indeling met o.a. een centraal zitgedeelte en een openhaard hoek. De aangrenzende eetkamer ligt 20cm verlaagd t.o.v. de rest van de begane grond. De open structuur van woonkamer en vide en aangrenzende ruimtes, zowel op de begane grond als op de eerste verdieping geeft de indruk van ruimte en rust.

Eerste verdieping woonhuis:
overloop, omloop, zithoek, vide, twee slaapkamers van respectievelijk circa 12 en 19m², badkamer voorzien van douchehoek, wastafelmeubel en vrijhangend toilet.

Tweede verdieping woonhuis:
trap, hal, kastenkamer, logeerkamer. De ruimten op de tweede verdieping, met uitzondering van trap en hal zijn betimmerd en bevinden zich onder de nok.
Het totale volume van de woning bedraagt 1.300m³ exclusief 250m³ kruipruimte.


Het bijgebouw is in dezelfde bouwstijl opgetrokken als het woonhuis. De muren zijn cremekleurig en het dak is met riet gedekt. De begane grond kent een bruto oppervlakte van
115m². De gehele nuttige vloeroppervlakte bedraagt 180m².

Begane grond bijgebouw:
garage, schuur, werkplaats, stal/berging, Italiaanse kamer, geheel in Toscane stijl aangekleed en voorzien van beschilderde panelen met Toscaanse vergezichten.

Eerste verdieping bijgebouw:
bergzolder, atelier. Het volume van het bijgebouw bedraagt 450m³.

Het zwembad dateert uit 2002 en bestaat uit twee bassins. Het grote bassin, stroomt over naar een 0.75m lager gelegen bassin. De bassins beschikken over verlichting.
Het zwembad is opgetrokken uit beton, geschilderd met chloorrubberverf, afgewerkt met Franse randstenen en de overloop is bekleed met donkergroen marmer.
Het marmer van de overloop absorbeert de zonnewarmte en verwarmt zodoende op natuurlijke wijze het zwembadwater in de zomermaanden tot een aangename temperatuur van 21-27 graden.

De tuin kent vier terrassen, grote glooiende gazons, vele borders, paden, sfeerverlichting en heeft een besloten karakter. De tuin en de woonkamer bieden uitzicht op de vijver en het eiland.

De vijverafmetingen zijn ongeveer 100x80meter met daarin een eiland van 70x50meter. Het eiland is begroeid met een verscheidenheid aan loof en naaldbomen.
Het geheel geeft een paradijselijke uitstraling.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op Instagram

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo QualisLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie