Van Houtenlaan 214, 9722GZ GRONINGEN

Woonopp.

158 m2

Perceelopp.

714 m2

Omschrijving

Sfeervol en karakteristiek jaren dertig herenhuis/gezinshuis, met een prettige lichtinval, verdeeld over drie woonlagen, met achtergelegen diepe tuin + nog eens een extra perceel tuingrond! De ligging -op een hoek- is gunstig in Groningen-Zuid (Helpman) met vlakbij winkels, sportvoorzieningen en scholen.
Bijzonder is het extra perceel achtertuin -aansluitend achter de brandgang- dit is circa 448m² groot en prima te gebruiken als speelveld, moestuin en voor een tuinhuis/ berging.
Het huis is de afgelopen (meer dan) 50 jaren netjes bewoond geweest door de huidige eigenaar maar nu is het tijd voor een nieuwe liefhebber om het huis weer naar deze tijd te moderniseren.

Begane grond:
entree met fraaie halfronde voordeur, tochtportaal, gang/hal, kelder toegang onder de trap, toilet met wastafeltje woonkamer (circa 40m²) "en suite" met Engelse suite verdeeld in een voor- en achterkamer. De voorkamer is voorzien van een erker aan de voorzijde, een parketvloer en openhaard. De achterkamer beschikt over openslaande deuren naar de diepe achtertuin op het oosten. De naastgelegen keuken -met granito vloer- is eenvoudig. Aansluitend de bijkeuken met cv-ketel en achterdeur naar de tuin.

Eerste verdieping:
overloop, drie slaapkamers, diverse inbouwkasten en een badkamer met 2de toilet, inloopdouche, wastafel en openslaande deuren naar het balkon/dakterras. De slaapkamer aan de achterzijde beschikt ook over openslaande deuren naar het balkon/dakterras.

Tweede verdieping:
overloop, drie kamers en een tussengelegen berging met ladder naar de zolderverdieping.

Derde verdieping:
zolderbergruimte.


Bijzonderheden:
- bouwjaar circa 1932;
- perceel 266m² + 448m²;
- woonoppervlak circa 158m²;
- inhoud circa 660m³;
- diverse inbouwkasten;
- veel originele stijl-elementen nog aanwezig;
- verwarmd middels cv-combi-ketel Remeha 2010;
- deels voorzien van isolerende beglazing, voorzet ramen en enkel glas, vloerisolatie begane grond en de zijgevel is na geïsoleerd;
- ruime achtertuin met achterom: huis+tuin 266m² én aansluitend aan de achtergang het extra tuinperceel van 448m²;
- sfeervol en netjes onderhouden gezinshuis, wel modernisering gewenst!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie