Van Ketwich Verschuurlaan 5, 9721SB GRONINGEN

Woonopp.

235 m2

Perceelopp.

350 m2

Omschrijving

Markant, charmant en zeer ruime helft van een sfeervol dubbel herenhuis gelegen aan het begin van de straat in de zuidelijke stadswijk Helpman. De bruisende en tikje chique wijk Helpman is één van de meest geliefde wijken van de stad Groningen. Het huis beschikt over een eigen oprit, een zeer royale tuin en circa 235 m² woonoppervlak.
De ligging is gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen: de winkels van Helpman liggen om de hoek, zo ook het Helperbad, scholen en de tennisvelden van tennisvereniging GLTB liggen vlakbij.
Bovendien op korte fietsafstand van het ns-station, de binnenstad en het centrum van Haren! De uitstraling van karakteristieke kenmerken van deze jaren dertigwoning zijn door de jaren heen goed bewaard gebleven aan zowel de binnen- als buitenzijde.

Indeling begane grond:
U komt binnen via de hoofdentree aan de voortuin, vestibule, hal, toilet met wastafeltje, royale woonkamer "en suite" met parketvloer, totaal circa 47m² verdeeld in een voor- en achterkamer gescheiden door de suite-schuifdeuren. De voorkamer beschikt over een erker aan de voorzijde, de achterkamer beschikt over een grote schuifpui naar de diepe achtertuin. Keuken in hoekopstelling met aansluitend aan de keuken de bijkeuken met extra werkblad en opstelling van de dubbele cv-ketel. Via de achterdeur komt u in de achtertuin.

Indeling 1e verdieping:
Overloop, drie slaapkamers respectievelijk circa 25, 20 en 7 m². Badkamer (circa 8m²) met ligbad/douche combinatie, toilet en wastafel. De grootste slaapkamer en de badkamer beschikken beiden over dubbele openslaande deuren naar het achtergelegen balkon aan de achterzijde. Via de overloop een ingebouwde kast waarin plaats voor de wasmachine en droger.

Indeling 2e verdieping:
Overloop en vier slaap/werkkamers van respectievelijk circa 19, 15, 8 en 6m², inloopberging bereikbaar via één van de slaapkamers aan de voorzijde onder de schuine kap.

Indeling 3e verdieping:
Op de derde verdieping bevind zich nog een verrassend ruime werk/speel/ slaapruimte. In totaal
circa 24m² met 2 velux dakramen in de schuine dakvlakken waardoor een prettige licht inval en sfeervolle
multifunctionele ruimte is ontstaan. Aan de achterzijde een dakterras voorzien van rubbertegels, totaal circa 15m² met panoramisch uitzicht over Helpman.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1929;
- perceeloppervlak circa 350 m² + 36m² voortuin;
- woonoppervlak circa 235m² + 10m² kelder;
- inhoud circa 790m³;
- 2 x cv HR ketel uit 2005 (2 in de bijkeuken);
- dak geschikt voor zonnepanelen;
- grote achtertuin (circa 9 x 25m) met een ruime houten fietsen/tuinberging en een achteringang;
- grotendeels voorzien van isolerende beglazing en dakisolatie;
- in hete zomers blijft het huis koel;
- grote kelder met provisie/bergruimte;
- eigen oprit voor/naast het huis;
- leuke wetenswaardigheid: het huis is lange tijd bewoond geweest door professor Zernike. Frits Zernike was een Nederlands natuurkundige die in 1953 de Nobelprijs ontving voor zijn uitvinding van de fasecontrastmicroscoop.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie