Van Royenlaan 13, 9721EJ GRONINGEN

Woonopp.

170 m2

Perceelopp.

300 m2

Omschrijving

Charmant, sfeervol & karakteristiek vrijstaand herenhuis mét grote garage gelegen aan een rustige, jaren dertig straat in de zuidelijke stadswijk Helpman.
Diverse voorzieningen zijn op korte loopafstand zoals winkelcentrum Helpman (om de hoek), het Sterrebos, de tennisbaan, het Helperbad, fitnesscentrum, kinderopvang, scholen etc. én vlakbij de uitvalswegen. Bovendien op korte fietsafstand van het NS-station en de binnenstad! De woning is gebouwd in 1925 (dus vóór alle andere bebouwing in de straat uit de jaren dertig) en is vanaf 2005 grondig gerenoveerd & gemoderniseerd.

Begane grond:
entree via de halfronde deur met tochtportaal/vestibule, gang/hal, vrijhangend toilet met wastafeltje, keldertoegang onder de trap, grote woonkamer (circa 55m²) met erker, schouw, zijramen en tuindeur. De luxe & moderne keuken (vervangen in 2005) is toegankelijk via de hal en via de woonkamer en voorzien van een granieten werkblad, 5-pits gaskookplaat met wokbrander en vlakscherm afzuiging, elektrische oven, magnetron, ingebouwde koffiemachine, vriezer, koelkast en vaatwasser. Via de keuken naar de bijkeuken met deur naar de tuin, deur naar de naastgelegen gang en aansluitend de wasruimte met plaats voor de wasmachine en droger (tevens hangt hier de vernieuwde cv-ketel). Ruime achtertuin (circa 120m²) met achterom en toegang tot de grote garage van 26(!)m².

Eerste verdieping:
ruime overloop, vier slaapkamers respectievelijk circa 7, 12, 19 en 20m², de kleinste slaapkamer beschikt over een (vernieuwd) balkon aan de achterzijde. De slaapkamers beschikken over diverse inbouwkasten. Twee moderne badkamers: één met douchecabine, wastafel en tweede toilet, de tweede badkamer is voorzien van ligbad/douchecombi, wastafelmeubel en handdoekradiator.

Tweede verdieping:
vlizotrap naar de zolderverdieping met zeer veel bergruimte verdeeld over diverse compartimenten.


Bijzonderheden:
- bouwjaar 1925;
- perceeloppervlak 300m²
- woonoppervlak circa 170m² + garage 27m²;
- inhoud circa 650m³;
- cv-HR ketel Nefit Exellent bouwjaar 2005;
- begane grond is voorzien van een luxe parketvloer;
- de grote achtertuin beschikt over een achteruitgang en een stenen berging;
- de garage is voorzien van een brede elektrische segment-deur (circa 4,5m breed) en voorzien van water en elektra.
- het geheel is in 2005 grondig gemoderniseerd: keuken, badkamers, toilet, leidingwerk, elektra, wandafwerking, vloerafwerking, cv-ketel, nieuwe plattedak bedekking, isolerende beglazing etc;
- in een eerder stadium is de dakbedekking van het karakteristieke dak voorzien van nieuwe leien dakpannen.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie