Verlengde Hereweg 102, 9722AH GRONINGEN

Woonopp.

245 m2

Perceelopp.

310 m2

Omschrijving

Markant, charmant en zeer ruim jaren twintig herenhuis, prettig gelegen aan een ventweggetje naast de brede doorgaande weg in de zuidelijke stadswijk Helpman.

De ligging is zeer gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen: de winkels van Helpman liggen om de hoek, het Helperbad, scholen en de tennisvelden van tennisvereniging GLTB liggen vlakbij. Bovendien op korte fietsafstand van het ns-station Europapark en de binnenstad! De woning beschikt over hoge plafonds, ruime vertrekken en een prachtig "open" trappenhuis. De uitstraling van de jaren '20 is goed bewaard gebleven. Fasegewijs is in de loop der jaren tot heden veel aan het huis gedaan: gemoderniseerd, uitgebouwd en goed onderhouden.

Indeling: fraaie entree met tochtportaal/ vestibule, grote hal met prachtig "open" trappenhuis, vrijhangend toilet met origineel oud wastafeltje, royale woonkamer "en suite" -ruim 60 m²-, met suite-deuren met originele kasten en geslepen glas en met openslaande deuren naar de diepe achtertuin. De woonkamer beschikt over een openhaard, een erker aan de voorzijde en fraai visgraatparket (white wash). Via de serre/achterkamer is een open verbinding met de eetkeuken van circa 18m². De luxe keuken is recent (2018) gemoderniseerd en o.a voorzien van een vaatwasser, inductiekookplaat, elektrische oven en combi-oven-magnetron. Via de nieuwe grote stalen pui met veel glas en hoge deur komt u in de grote -fraai aangelegde- achtertuin.

Eerste verdieping: ruime overloop, drie slaapkamers resp. circa 10, 22 en 23m² (waarvan de laatste met openslaande deuren naar het balkon/dakterras aan de achterzijde). Lichte en moderne badkamer (circa 11m²) uit 2010 met marmeren design wastafelmeubel, inloopdouche (met regendouche en handdouche), toilet, bidet en vloerverwarming.

Tweede verdieping: lichte overloop door het daklicht, twee ruime slaap/werkkamers van resp. circa 18 en 20m², 2de badkamer met douchecabine, wastafel en derde toilet. Aparte wasruimte met plaats (op een verhoging) voor de wasmachine en droger. Berging met kast voor de cv-ketel. Via een vlizotrap kunt u in deze berging naar een ruime bergzolder op de derde verdieping.

Bijzonderheden:
- bouwjaar circa 1921, modernisering in fasen;
- perceeloppervlak circa 310m²;
- woonoppervlak circa 245 m²;
- inhoud circa 900 m³;
- verwarming middels twee cv-heteluchtketels Brink uit 2010;
- de grote, diepe, achtertuin (circa 7,5 x 23m) is recent geheel opnieuw -onder architectuur- aangelegd; deze beschikt over een achter ingang en een houten fietsen/tuinberging met overkapping/veranda;
- kelder met provisieruimte en cv-ketel;
- goed onderhouden en met liefde bewoond!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie