Verlengde Hereweg 110, 9722AH GRONINGEN

Woonopp.

228 m2

Perceelopp.

315 m2

Omschrijving

Markant, charmant en zeer ruim jaren twintig herenhuis, prettig gelegen aan een ventweggetje naast de brede doorgaande weg in de zuidelijke stadswijk Helpman.
De ligging is zeer gunstig: de winkels van Helpman liggen om de hoek, scholen en sport op loopafstand. Bovendien is het op korte fietsafstand van het NS-station Europapark en de binnenstad!
De woning beschikt over hoge plafonds, ruime vertrekken en een prachtig open trappenhuis. De uitstraling van de jaren twintig is goed bewaard gebleven.

Het huis is meer dan vijftig jaren bewoond geweest door dezelfde eigenaar, uitgebouwd aan de keukenzijde en goed onderhouden.

De kinderen schrijven daarover het volgende:
‘Met de Verlengde Hereweg 110 bieden wij geen huis te koop aan, maar een manier van leven.
Het is bijna drieënvijftig jaar geleden dat wij - drie kinderen van toen 6, 10 en 12 - met onze ouders aan de VH110 kwamen wonen, aan het Professorenlaantje zoals het in die tijd in de volksmond heette.
Wij hadden er een heerlijke jeugd, konden lopend of op de fiets naar school en sport en in het grote huis en de grote tuin was altijd ruimte voor vriendjes en vriendinnetjes.
Wij kregen kinderen, onze ouders werden ouder en de VH110 bleef al die jaren het middelpunt van onze familie en was dat tot afgelopen zomer.
Onze moeder kon - zoals haar grote wens was - bijna tot op de laatste dag in haar eigen huis blijven wonen, dichtbij de gezellige winkels van Helpman en altijd met bezoek en aanloop.
Voor ons, onze kinderen en zelfs alweer kleinkinderen komt er nu een einde aan meer dan een halve eeuw VH110. We verkopen geen perfect huis, er moet vooral boven best wat aan gebeuren. Meer dan een huis verkopen we een manier van leven. We hopen dat het huis nieuwe bewoners zal krijgen die er opnieuw met evenveel liefde en plezier gaan wonen, wellicht weer meer dan een halve eeuw.'
Fenny, Willemien en Enno

Nog even terug naar het huis:

Indeling: fraaie entree met statige voordeur, tochtportaal/vestibule met marmeren vloertegels en originele wandtegeltjes, fraai glas-in-lood, grote hal met prachtig open trappenhuis, toilet met voorhalletje.
Zeer royale woonkamer "en suite" -circa 60m²-, met suite-schuifdeur. De woonkamer beschikt over een houtkachel, een erker aan de voorzijde, parketvloer en openslaande deuren naar de diepe achtertuin. Via de serre/achterkamer is een verbinding met de eetkeuken van circa 18m². De keuken is destijds uitgebouwd waardoor extra ruimte is ontstaan. Via de keuken kunt u ook naar de ruime kelder.
Eerste verdieping: ruime overloop, drie slaapkamers resp. circa 10, 23 en 25m² (waarvan de laatste met openslaande deuren naar het balkon aan de achterzijde). Lichte en ruime badkamer (circa 11m²) .
Tweede verdieping: lichte overloop door het daklicht, twee slaap/werkkamers beide circa 16m², tweede compacte badkamer met douche en derde toilet. Voor- en achterzolderkamer, eventueel geschikt te maken als extra kamers. Via een vlizotrap kunt u op de overloop naar een ruime bergzolder (vliering!) op de derde verdieping.

Bijzonderheden:
- bouwjaar circa 1921;
- perceeloppervlak circa 315m²;
- woonoppervlak circa 228m²;
- inhoud circa 1000m³;
- verwarming middels Intergas Kompact HRE 2021;
- de grote, diepe, achtertuin (circa 7,5 x 22m) beschikt over een achteringang en een stenen fietsen/tuinberging met overkapping/veranda;
- kelder met provisieruimte en cv-ketel;
- goed onderhouden en met liefde bewoond geweest!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie