Verlengde Hereweg 33-33a, 9721AD GRONINGEN

Woonopp.

190 m2

Omschrijving

Monumentaal en robuust herenhuis (Rijksmonument) aan de Verlengde Hereweg in het hart van de zuidelijke stadswijk Helpman. Het pand is gebouwd in 1917 als poortwoning/ directeurswoning bij de al lang niet meer bestaande achtergelegen tricotagefabriek 'Nederland' in opdracht van J.E. van Hasselt naar ontwerp van de Groninger architect M.G. Eelkema in een expressionistische bouwstijl. De begane grond was destijds de poort naar de achtergelegen kledingfabriek. De begane grond is in een later stadium verbouwd tot een kantoorruimte met uitbouw, in totaal circa 110 m². Het bovenhuis is verdeeld over de twee daarboven gelegen woonlagen en beschikt over circa 190 m² woonoppervlak met twee maal een riant dakterras. Bijzonder is verder dat bij het geheel een zeer ruime garage behoort (circa 52m²) met een elektrische segment deur en een hoogte van meer dan 3m. Daarbij nóg een carport met elektrische segmentdeur én ook nog twee extra -eigen- parkeerplaatsen.

De ligging is zeer gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen: de winkels van Helpman liggen in de directe nabijheid, het Helperbad, scholen en de tennisvelden van tennisvereniging GLTB liggen vlakbij. Bovendien op korte fietsafstand van het ns-station Europapark en de binnenstad! Het bovenhuis beschikt over hoge plafonds en ruime vertrekken. Vanaf 2008 heeft een uitgebreide modernisering plaats gevonden. Het huis is grotendeels voorzien van dubbele beglazing.

Indeling 33a: fraaie entree met ruime hal en trappenhuis, op de begane grond nog een gang met bergruimte en diverse ingebouwde kasten.

Eerste verdieping: grote overloop, modern toilet met wastafeltje, royale woonkamer -in L-vorm- ruim 73 m²-, inclusief een grote serre aan de achterzijde. De woonkamer beschikt over een erker aan de voorzijde met geslepen-glas-ramen, een ingebouwde haard en een fraaie parketvloer. De naastgelegen keuken is voorzien van een granieten werkblad en diverse apparatuur. Via de grote en lichte serre kunt u naar het dakterras (op zuidwest) van in totaal circa 35m², via een trap kunt u van het dakterras naar de tuin op de begane grond.

Tweede verdieping: ruime overloop, separaat toilet (modern design), drie slaapkamers resp. circa 6, 15 en 30m². De grootse slaapkamer beschikt over een halfopen eigen luxe design badkamer (circa 9m²) met vrijstaand ligbad, douchecabine en twee design wastafels. De slaapkamer van 15m² beschikt over een schuifpui naar het tweede dakterras van circa 8m².

Indeling 33:
Grote ontvangstruimte, achtergelegen gang met drie werk/spreekkamers, bergruimte, toilet en kleine keuken.

Bijzonderheden:
- bouwjaar circa 1917;
- perceeloppervlak circa 254m²;
- woonoppervlak circa 190 m²;
- begane grond, kantoordeel circa 110m² nu in verhuurde staat;
- inhoud circa 950 m³;
- grote garage (aansluitend aan de achtertuin) van 52m² met elektrische segmentdeur en hoogte van ruim 3m;
- achter de garage een carport met elektrische segmentdeur;
- achter de carport twee eigen parkeerplaatsen (nu verhuurd bij het kantoordeel)
- achtertuin (circa 46 m²) behorende bij het bovenhuis.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie