Verlengde Hereweg 38, 9722AD GRONINGEN

Woonopp.

200 m2

Perceelopp.

149 m2

Omschrijving

Markant, charmant en ruim jaren twintig herenhuis, op een hoek gelegen aan de doorgaande weg midden in de zuidelijke stadswijk Helpman.

De ligging is zeer gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen: de winkels van Helpman liggen in de directe nabijheid, het Helperbad, scholen en de tennisvelden van tennisvereniging GLTB liggen vlakbij. Bovendien op korte fietsafstand van het ns-station Europapark en de binnenstad! De woning beschikt over hoge plafonds en ruime vertrekken. De uitstraling van de jaren '20 is goed bewaard gebleven. Het huis is grotendeels voorzien van dubbele beglazing, voor het overige zal de volgende eigenaar nog wel aan de slag moeten met het algehele onderhoud en modernisering.

Indeling: fraaie entree met tochtportaal/ vestibule, grote hal met trappenhuis, toilet met origineel oud wastafeltje, royale woonkamer "en suite" -ruim 42 m²-, met suite-deuren met originele kasten en met openslaande deuren naar de achtertuin. De woonkamer beschikt over een erker aan de voorzijde met fraaie gekleurde glas-in-lood ramen en een parketvloer. De naastgelegen keuken is eenvoudig qua uitrusting en nog grotendeels origineel. In de hal kunt u via een deur onder de trap naar de provisiekelder van circa 9 m² (stahoogte)

Eerste verdieping: ruime overloop, drie slaapkamers resp. circa 8, 22 en 21m² (waarvan de laatste met deur naar het balkon aan de achterzijde). Eenvoudige badkamer (circa 9m²) met tweede toilet, ligbad/douchecombinatie en wastafel.

Tweede verdieping: overloop, nog eens drie kamers van resp. circa 9, 15 en 15m², wasruimte met cv-ketel opstelling en derde toilet.

Via een vaste trap kunt u naar een ruime bergzolder op de derde verdieping.

Bijzonderheden:
- bouwjaar circa 1923;
- perceeloppervlak circa 149m²;
- woonoppervlak circa 200 m²;
- inhoud circa 720 m³;
- kelder met provisieruimte + ruime en hoge zolderverdieping: nog nader in te vullen;
- de achtertuin (circa 65 m²); deze beschikt over een achter ingang en een houten fietsen/tuinberging met overkapping;
- het pand verdient een algehele modernisering en het nodige onderhoud maar barst van de potentie!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie