Voorlanden 3, 7964KN ANSEN

Woonopp.

323 m2

Perceelopp.

10.869 m2

Omschrijving

Weergaloos!
Passie, kunde, gevoel voor ruimte en woonervaring vormen het fundament van dit unieke landhuis op deze prachtige locatie. Kennis van de locatie en lichtinval waren bij de realisatie van het landhuis al aanwezig, omdat de oude woonboerderij zich ook op deze plek bevond.
Het nieuwe landhuis staat prachtig op de uiterst royale kavel van 10869 m2 (!).
De met zorg aangelegde landschapstuin omlijst het huis op zeer geslaagde wijze.
Wanneer u de oprijlaan oprijdt wordt u overvallen door een gevoel van rust.
De hoogteverschillen, de borders, de verschillende loof- en naaldbomen, de doorkijkjes, de stijlvolle vijver met uitkijkpost, het weilandje voor paarden, alles benadrukt het bijzondere karakter van deze plek. In het moderne landhuis staat u vanuit diverse ruimten op doordachte wijze in contact met de verschillende elementen van de tuin. Het landhuis, in integere boerderijstijl gebouwd, haalt de buitenwereld naar binnen. Door de fraaie ligging van het huis centraal op het perceel ervaart u optimale privacy in het huis en in de tuin.

Een stijlvol element dat de schoonheid van het moderne landhuis benadrukt is de authentieke, riet gedekte schuur van meer dan honderd jaar oud. Deze oude schaapskooi verkeert in goede staat en tekent fraai af tegen het strakke ontwerp van het woonhuis. De grote schuur kan dienstdoen als stal voor paarden die op uw eigen erachter gelegen weiland kunnen grazen.
Aan de andere zijde is naast het huis een dubbele houten garage geplaatst, ideaal voor auto’s en opslag. De deuren van deze garage worden elektrisch bediend.

Ansen is een oud-Drents esdorpje in gemeente De Wolden. Het geliefde dorp ligt tegen het Nationaal Park Dwingelderveld aan. Dit natuurgebied is het grootste natte heidegebied van West-Europa en is aangewezen als Natura 2000-gebied. Direct vanuit het huis kunt u uren recreëren in de bekroonde en prachtige omgeving.
Hoewel Ansen weinig faciliteiten kent, heeft het een rijk verenigingsleven. Voor dagelijkse boodschappen gaat u naar het naastgelegen Ruinen (10 fietsminuten) of Havelte (10 autominuten).
Ansen is gunstig gelegen in Drenthe. Zowel Zwolle en Assen als Groningen zijn goed bereikbaar binnen 30 tot 45 autominuten.

Het huis is prachtig
Bij dit bijzondere landhuis bevelen wij u van harte een bezichtiging aan om zelf de uiterst prettige sfeer te ervaren. Het huis is modern en van alle moderne comfort voorzien, maar ademt ook de klassieke sfeer van een oude boerderij. Bij het ontwerp is heel bewust gekozen om kwaliteit, modern comfort en authentieke charme hand in hand te laten gaan. Deze combinatie vindt u terug in zorgvuldig gekozen deuren, schouwen, trapleuningen, deurbeslag en indeling, maar ook in isolatie, vloerverwarming en grote raampartijen die veel licht toelaten.

Het landhuis is royaal maar nergens te groot. De lichte, sfeervolle en intieme woonkamer met houtkachel biedt een prachtig uitzicht op de vijverpartijen en de tuin. Er zijn heel bewust zichtlijnen vanuit het huis gecreëerd.
De woonkamer is door suitedeuren gescheiden van de woonkeuken. Deze moderne keuken is van alle gemakken voorzien. Er is onder andere een vaatwasser, vergrote oven, combimagnetron en Quooker. Vanuit de woonkeuken loopt u direct het zonneterras op. Om beschut te zijn tegen regen of zon is hier een moderne pergola geplaatst. Hierdoor kunt u ook op mindere dagen volop genieten van het buiten zijn en de tuin. Vanzelfsprekend zijn er ook een provisieruimte en royale bijkeuken met aansluiting op werkhoogte voor wasmachine en droger.
De werkkamer, die direct aan de woonkamer grenst, heeft een fraaie schouw met open haard en een authentieke sfeer.
Ook vanuit dit vertrek heeft u, via de serre, een mooi uitzicht op de tuin.
De lichtval is een zeer belangrijk detail geweest bij het ontwerp. Via de statige hal met vide valt het licht door de bovengelegen loggia fraai door het hele huis. De centrale hal verbindt de begane grond op prachtige wijze met de verdieping.
Naast het riante werkvertrek is de master bedroom met aangrenzende eigen badkamer op de begane grond gerealiseerd. Deze royale combinatie (samen 46 m2) wordt gekenmerkt door ruimte, rust, goede afwerking en privacy. De badkamer is voorzien van een dubbel wastafelmeubel, ligbad met jacuzzi functie, ruime separate inloopdouche en tweede toilet met AquaClean. Er is een verwarmde spiegel en design-handdoekradiator. De vloer heeft vloerverwarming. Het eerste toilet met urinoir op de begane grond bevindt zich in een voorportaal bij de ruime garderobe.

Op de etage bevinden zich drie prettige slaapvertrekken en een volwaardige tweede badkamer. Deze badkamer is voorzien van een inloopdouche, eigen toilet en wastafelmeubel. Een separaat toilet is via de overloop te bereiken. Deze verdieping is licht door de goed geplaatste loggia. Dit terras is door glas afgesloten, wat de hele verdieping ruimtelijk en transparant maakt.

Er is veel bergruimte op de zolder aanwezig. Deze is te bereiken via een vlizotrap. Hier bevinden zich ook de centrale afzuigunits.

De plattegronden geven een goede indruk van de indeling en maatvoering.
Voor een sfeerimpressie kunt u de video bekijken.

Bijzonderheden
- Modern landhuis op 10869 m2 eigen grond;
- Geslaagde combinatie van modern ontwerp en klassieke elementen;
- Optimale isolatie met lage vaste lasten door onder andere 36 zonnepanelen;
- Authentieke riet gedekte ruime schuur/schaapskooi bij eigen weiland;
- Landschappelijk ingerichte tuin als omlijsting van het landhuis;
- Extra dubbele garage van hout met kap v.v. elektrische deuren;
- Modern comfort door onder andere vloerverwarming, centrale afzuiging en water ontharder;
- Veel bergruimte door onder andere vaste kasten, inloopkast en royale zolder;
- Kwalitatief hoogwaardig afgewerkt met oog voor detail;
- Centraal gelegen ten opzichte van Assen, Zwolle en Groningen, direct grenzend aan prachtig
natuurgebied.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie